Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Manavgat'ta 242 Esnaf Oy Kullanamayacak!

Antalya Manavgat'ta 242 Esnaf Oy Kullanamayacak!

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, MESO üyesi olan 242 esnafın merkezi sistem tarafından değişen iş kolları nedeniyle yaklaşan oda seçimlerinde oy kullanamayacağını söyledi. MESO Başkanı Hasan Çelik, MESO üyesi 242 esnafın

merkezi sistem tarafından değişen iş kolları nedeniyle geçen ay Manavgat Şoförler ve Nakliyeciler Odası ile Bakkallar Bayiler ve Manavgat Büfeciler Odası'na aktarıldığını söyledi.

Devirleri yapılan esnaftan 177'sinin Şoförler Odası'na, 65'inin ise Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası'na naklinin gerçekleştiğini aktaran Hasan Çelik, Bakkallar Odası'na geçen 17 üyenin tekrar MESO'ya geri alınacağını belirtti.

Ocak ayında yapılacak olan oda seçimlerinde devri yapılan esnafın oy kullanamayacağını aktaran Çelik, "5362 sayılı Esnaf Meslek Odaları Kanununa göre nakilleri yapılan üyeler bizde pasif göründükleri için bizim oda seçimlerine katılmaları mümkün değil.

Diğer taraftan yeni kayıt oldukları odalarda ise seçimlere katılabilmek için 6 ay üye olma şartının, seçimlerde aday olabilmek için de 2 yıl üye olma şartının olması nedeniyle, gittikleri odalarda da seçimlerde oy kullanamayacaklar" dedi.

MESO Başkanı Çelik, 242 üyenin oda değişikliğinin ilgili odaların kanuna uygun olarak yaptıkları talep doğrultusunda gerçekleştiğini kaydederek, "Bu sorunun çözümü yok, bu nedenle yorum yapmayı da uygun bulmuyorum, ancak oda başkanı arkadaşlarımın da olayın bu noktaya geleceğini tahmin etmediklerini düşünüyorum. O arkadaşlar maalesef oy kullanamayacak" diye konuştu.

Manavgat'ta faaliyet gösteren 5 ayrı odanın yeni üye kayıtlarının sicil kayıtlarının bağlı bulundukları Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Manavgat'ta açılan Sicil Memurluğunda yapıldığını hatırlatan Çelik, "Üyenin vergi kaydına göre sicile kayıt yaptırdıktan sonra hangi odaya kaydolacağı orada sistemde gözükür.

Yani adam 'ben bakkallar odasına kaydolmak istiyorum' dediğinde illaki oraya kaydolamayacaksa olamaz. 'Esnaflar odasına' kaydolmak istiyorum dediğinde de buraya kaydolamayacaksa kaydolamaz. Sicil Memurluğu vergi kaydına göre atıyor" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım