Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Manavgat CHP Başkan Adayı Sözen: Yandaş Gazetelerle Kirli Siyaset Yapılıyor

Antalya Manavgat CHP Başkan Adayı Sözen: Yandaş Gazetelerle Kirli Siyaset Yapılıyor

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP-Millet İttifakı Adayı Şükrü Sözen, “Halkla Buluşma Gezileri” kapsamında gittiği mahallelerde, bazı gazeteler ve gazetecilerle ilgili olarak sert eleştiride bulunarak, “Gazeteler aracılığı ile kirli siyaset yapılıyor” dedi.

Haber Yaptırıyorlar

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP-Millet İttifakı Adayı Şükrü Sözen, son günlerde yandaş gazetelerde kendisiyle ilgili olarak Sabah Gazetesi’ne ve bir yerel gazeteye yaptırılan haberleri sert bir dille eleştirdi.

Gazeteciliğin son derece onurlu ve kutsal bir görev olduğunu belirten Başkan Şükrü Sözen, ancak bazı gazetelerin ve gazetecilerin bu onura leke sürdüğünü söyledi.

Sabah Gazetesi’nde çıkan bir haberin Ak Parti kanalıyla çocukların ellerine verilen para karşılığında Manavgat’ta caddelerde dağıttırıldığını söyleyen Sözen, gazeteciliğin bu olmadığını, yalan haberlere Manavgat halkının itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

Bu Gazetelere Pabuç Bırakmayız

Başkan Sözen Manavgat’ta yerel yayın yapan bir gazeteyle ilgili olarak, “Gazeteciliği kutsal bir iş olarak görüyorum. Gazetecilik kamuoyunu doğru bilgilendirme aracıdır. Ama son günlerde gazetelerle kirli siyaset yapılıyor.

Manavgat’ta bir tane yerel gazete var. “Varan 1”, “Varan 2” diye haber yapıyor. O gazete kendini bilir. Çirkin bir üslup kullanıyorlar. Bizler bunlara pabuç bırakacak insanlar değiliz.

Çapulculara meydanı bırakacak, o kendini basın olarak nitelendiren garip yapılara gidip teslim olacak yapılar, idareciler asla değiliz” dedi. 

Öğrencilere Dağıttırıyorlar

Son aylarda Sabah Gazetesi’nin de sürekli CHP’li belediyelere saldırdığını belirten Başkan Sözen, bunların Ak Parti eliyle dağıttırıldığını söyledi. Sözen, “Ulusal bir gazeteyi bugün üniversiteli öğrencilere 50 TL. yövmiye vererek,

Manavgat’ta Sabah Gazetesi dağıttırıyorlar. ‘Verdiğin sözleri tutamadın’ diye gazeteye haber yaptırmışlar. Siyaseti, söz verme ve sözünü tutma sanatı olarak biliyoruz.

Bu toplumun önüne çıkarken önüne koyduğum kitapçığın tamamını bitirdim ve onunla da kalmadı. Kitapçıkta olmayan hizmetleri de yaptım.

Sözlerini Tutmayan Kendileri

Sözen, “Haberin içinde Şehitlik sözü verdin yapmadın’ diyorlar. Menderes Türel başkanla el sıkıştım. Büyükşehir Meclisinde arıtmanın yerini vermek koşuluyla Çakalderesi’ndeki yeri verme sözünü bana verdi. Herkes şahittir.

Bu ülke için canını veren şehitlerimize şehitlik yapmak istiyorum dedim. Onlara minnetlerimizi göstermek bizim borcumuzdur dedim. Al arıtma yerini ver şehitlik yerini dedim. Aradan 5 yıl geçti şehitlik yerini vermedi. Bundan siz utanın.

Bunu haber yaptıran ve bunu siyaset anlayışı olarak yorumlayanlar utansın. O gazetelerden hiçbir zaman korkmadım, korkmuyorum” dedi

yukarı çık
0
Paylaşım