Menu
RSS

Antalya Manavgat CHP Başkan Adayı Sözen: Rantın ve Rantçıların Karşısındayız

Antalya Manavgat CHP Başkan Adayı Sözen: Rantın ve Rantçıların Karşısındayız

Manavgat Belediye Başkanı, Millet İttifakı CHP Manavgat Belediye Başkan adayı Şükrü Sözen, Side Mahallesi’nde vatandaşla buluştu. Side’de havai fişekler ve yol boyunca yakılan meşalelerle sevgi seliyle karşılanan Başkan Sözen,

yerel seçimlere damgasını vuracak konuşmalarıyla da gönüllerdeki yerini korumaya devam etti.  Sözen, rantın karşısında her zaman duruş gösterdiklerini belirterek, “Halkla beraber rant hesabı yapanların tekerleklerine çomak sokmaya devam edeceğiz” dedi.

Rantın Karşısındayız

Yerel seçimlere iki gün kala Manavgat Belediye Başkanı, Millet İttifakı CHP Manavgat Belediye Başkan adayı Şükrü Sözen, seçim çalışmalarına Side Mahallesi’nde devam etti. Başkan Sözen, seçim sürecinin son günlerinde Hasan Öz ve seçim çalışmalarında

Cumhur İttifakı’nın gündeme getirdiği konulara değindi. Sözen, sürecin hesaplaşma sürecine dönüştüğünü, rantın karşısında her zaman duruş gösterdiklerini söyledi.

Yılmadan Ortak Duruş Koymamız Gerek

Sözen, “Manavgat’ın üzerinde emelleri olan, kötü gözleri olan o yapıların karşısında her zaman duruş koyduk. Karşımızda bu kadar büyük güç oluşturulmasının muhtemelen sebebi, tekerleklerine çomak soktuğumuz olsa gerek.

Halkla beraber rant hesabı yapanların tekerleklerine çomak sokmaya devam edeceğiz. Bizim bütün kötü dillere karşı, bu sert üsluplara karşı, hak etmediğimiz bu ağır yorumlara, eleştirilere, ithamlara, tehditlere karşı yılmadan ortak duruş koymamız gerekmektedir.

Çocuklarımızın geleceği için, yarınlarımız için beraber olmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

Ulu Önder Atatürk Ve Şehitlerimizi Andı

Millet İttifakı Manavgat Belediye Başkan adayı Şükrü Sözen’in Side Mahallesi’nde yaptığı mitinge, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hatice Avcı ve Belediye Meclis adayları eşlik etti.

“Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ile için hayatını feda eden, o günden bugüne ülkenin dört bir tarafında, ülkenin korunması, kollanması adına şehitlerimize rahmet, gazilerimize de minnetlerimizi ifade ediyorum” şeklinde konuşmasına başlayan Başkan Sözen, Side’yle ilgili olarak şunları söyledi.

Side’mizde Ciddi Emeklerimiz Oldu

Sözen, “Manavgat’taki değerlerimizi ortaya çıkarttığımız gibi Side’de de çok ciddi emeklerimiz oldu. Side’nin Kentsel Tasarım Projesi ile iki etapta bütün yarımadanın geçmiş süreçten gelen sıkıntılarını bitirdik.

Yangın hidrantları ile doğal taşla bütün sokaklarının kaplanması ile Side’nin o dokusuna yakışan o özel aydınlatmalarıyla, tek tip tabela sistemi ile kurulla beraber çalışarak, bugün vitrinlerin yeniden düzenlenmesi ile meydanlarıyla,

sahillerinin yeniden açılmasıyla Side farklı bir lokasyona dönüştü. Side’ye inanıyor ve seviyoruz. Side’de yapmak istediklerimiz ve hayallerimiz daha bitmedi. Bizlerle beraber Side’de yaşayan mülk sahipleri,

Side’ye değer katan o esnaf kardeşlerim de bize inandı, bizim yanımızda oldu ve Side’deki o güzel değişim bugüne kadar devam etti ve bundan sonra da devam edecek” dedi.

Side UNESCO Listesine Girecek

Sözen, “Side’de mülkiyet sahiplerimizin ve kiracılarımızın el birliği ile esnaflarımızın ortak duruşuyla yıkımlar yaptık. Bu yıkımlar geleneksel yapıların ortaya çıkmasını sağladı ve Side’de çok güzel bir süreç başladı. Bunu Tarihi Kentler Birliği,

ÇEKÜL Vakfı ve birçok üniversitede bugün ders olarak okutuluyor. Bizler bu süreci tescillemek, Side’nin adını daha yükseklere taşıyabilmek adına Türkiye’de 17 tane değerin UNESCO’ya girdiğini biliyoruz.

Mutlaka Side bu özellikleriyle UNESCO’ya girmeli, girdiği takdirde de dünyada gerçek anlamda markaya dönüşmeli diyerek, bu bağlamda adımlarımızı attık. Her mahallemiz olduğu gibi Side’de hizmeti hak ediyor, görev aldığımız takdirde,

sizler teveccüh gösterip bir dönem daha göreve getirirseniz, Side ile ilgili duyduğumuz o güzel duygular, heyecanlar el birliği ile ağır ağır ortaya çıkacak ve o yarımada hayallerimizi ortaya çıkarttığımız zaman bütün dünyanın görmek istediği bir noktaya mutlaka dönüşecek” dedi.

Bizim Ağabeyimiz de Anamız da Babamız da Halkımızdır

İnanmadan, hissetmeden yüreğinden geldiği gibi hareket edemeden birilerinin yazdıkları, çizdikleriyle bu kente hizmet etmek, taşımak, kent insanına dokunabilmek, hayatını kolaylaştırabilmenin asla mümkün olmadığını ifade eden Sözen, “birilerinin yazdıkları,

çizdikleriyle bu kente hizmet etmeniz, taşımanız, kent insanına dokunabilmeniz, hayatını kolaylaştırabilmeniz asla mümkün olmaz. Bugün yaptıklarını anlatamayanlar, sıralayamayanlar, hayal ettiği bir tek bile projesi olmayanlar Manavgat’ın rüyasına yatıp,

hayaller kurup bir kullanıcı, vatandaş gözü ile Manavgat ile ilgili güzel şeyler düşünüp, bunları kendi heyecanı ile projeye dönüştüremeyenler, nerelerde hazırlandığını bilmediğimiz projeleri önüne konan o camlardan okumaya çalışıyor.

İnanmadan, hissetmeden yüreğinizden geldiği gibi hareket edemeden birilerinin yazdıkları, çizdikleriyle bu kente hizmet etmeniz, taşımanız, kent insanına dokunabilmeniz, hayatını kolaylaştırabilmeniz asla mümkün olmaz. Ne yaparsınız?

Kısır cümlelerle camlardan okuyarak vaktinizi doldurmaya çalışırsınız. Ne yaparsınız? Milletvekili ağabeyiniz zaman doldurur, sizin zamanınızı kısaltmaya çalışır. Söyleyecek şeyleri olanlar bu kürsülere tek başına çıkar.

Ne hikmetse rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümünde konser verdiler. İlginçtir dün milliyetçilikten, ülkücülükten bahsediyorlar. İnsanların duygularıyla, maneviyatlarıyla oynuyorlar. Ve ne ilginçtir ki, yanında ağabeyleri olmadan konuşamıyorlar.

Bizim ağabeyimiz de, anamız da, babamız da, yoldaşımız da, kardeşimiz de, bakanımız da, yöneticimiz de sizlersiniz, sizlerle beraber konuşuyoruz” dedi.

İbrahim Aydın Vekilin Talihsiz Konuşması

Başkan Sözen, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın’ı da konuşmasından dolayı eleştirdi. Sözen, “Sayın İbrahim Aydın vekilim son derece talihsiz bir konuşma yaptı. Pazartesi günü Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın adayı kazanmadığı takdirde,

ülkede kaos doğacağını, ekonomik kriz doğacağını, geçmiş dönemde gezi olayları gibi, FETÖ kalkışma olayları gibi bir takım olayların olabileceğini çok talihsiz bir şekilde ifade etti. Bu ülke insanı kendini bilir, nasıl hareket edeceğini bilir,

kendisi ile en doğru kararı sizin o yalan yanlış, safsata yorumlarınıza itibar etmeden, Pazar günü kararını verir ve verecektir. Size ders gibi verecektir. Sayın vekilim, bu ne talihsiz bir konuşma, cümle kurma. Siz de mi aday kardeşim gibi dersinize çalışmıyorsunuz.

Siz de mi bu toplumun hassasiyetlerini göz ardı ediyorsunuz. Bu tarz cümleler bu toplumu gerer. Biz yalan yanlış yorumlardan bıktık, toplumun yanlış yönlendirilmesinden, toplumun gerilmesinden bıktık, bıktık.

Bu toplumu yanlış bilgilendirme, kafasını karıştırma adına ‘beka sorunu var’ dediler, bu toplum bunu yutmadı. Arkasından gönül birlikteliği yapanlara ‘Zillet İttifakı’ dediler, hakaret ettiler, bu toplum bunu kabullenmedi.

Gönül ittifakı yapan, kurmaya hazırlanan bu topluma ‘terör destekçileri’ dediler, bu toplum buna da tepki gösterdi, kabullenmedi. Gönüllerde ittifak kuranlara devletin bakanı ‘adiler’ dedi. Bu toplum bunları hak etmiyor.

Bu üsluplar hiçbir zaman siyasetçilerin ağzına asla yakışmıyor. Bu üsluplarla bu toplumu geren, bu topluma hakaret eden yapıları mutlaka ve mutlaka cezalandıracak. Bu seviyesiz üslupları, cümleleri sizler kabul ediyor musunuz?

Kabul etmememiz lazım, bunu bize reva görenlere de mutlaka göstermemiz gerekiyor. Ağabeylerinden gördüğü, dinlediği üslubu kullanmaya çalışan bir de arkadaşımız var. Heyecanlı bir arkadaşımız fakat camdan konuşurken de heyecanlanıyor.

Ona bir tavsiyede bulunuyorum, sakin olmasını, heyecanını biraz bastırmasını diliyorum. Aynı zamanda da, yanındaki ekibine söylesin bir jeneratör taşısın. Allah muhafaza, elektrik kesilir de o prompter kapanırsa, ne yapar bilmiyorum.

Bana, ‘Bu sözlerin benim olduğunu zannetmeyin’ diyor. Biliyorum zaten, birilerin yazıp sana verdiği, sana okuttuğu cümleler onlar.”

Gerçek Anketler Halktır, Halk

Manavgat’ta Cumhur İttifakı’nın seçim çalışmalarında, Millet İttifakı’nın anketlerde geride olduğunu söylediklerini belirten Sözen, “Ondan mı ağabeylerinizi ağırlıyoruz?” dedi. Sözen konuşmasında şunları söyledi:

“Ankara’da, İstanbul’da İzmir’de, Antalya’da ayak seslerinin aleyhinize geldiği için mi bu kadar sert üslupları kendinize yakıştırıyorsunuz. Gerçek anketler halktır, halk. Bu halk 4 gün sonra anketin nasıl yapıldığını sana ve ağabeylerine gösterecek.

Hiçbir zaman mitinglerimize arkadaşlarımızı zorlamadık. Eğer korkmuyorsanız neden o devlet memuru arkadaşlarımızı mitinglere gelmeleri için zorluyorsunuz. Korkmuyorsanız, anketler sizin lehinize geliyorsa, bizim bir tekine bile girmediğimiz,

eğitime zarar vermemek anlamında çocuklarımıza gösterdiğimiz o hassasiyet eliyle bir tek okula girmediğimiz süreçte, Manavgat’ta yanlış giden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışması kurgulanan bir süreçte okullarımıza giriyorsunuz,

o çocuklarımızla görüntüler veriyorsunuz, çocuklarımızın kafasını karıştırıyorsunuz. Bunlardan mı medet bekliyorsunuz? Eğitim yuvalarımızdan, çocuklarımızdan uzak durun. Siyaset adına orada görüntü verip, onların kafasını karıştırmayın.

Eğer kendinizi bu kadar rahat hissediyorsanız, neden bugün çay dağıtıyorsunuz? Neden gübre dağıtıyorsunuz? Neden Sarılar’da gıda paketleri dağıtmaya başladınız? Ne dağıtırsanız dağıtın, korkunun ecele faydası yok. 4 gün kaldı, geriye sayım başladı.

Martın sonu bahar, ne yaparsanız yapın, ne kadar çirkinleşirseniz çirkinleşin, halk mutlaka Pazartesi itibariyle Manavgat’ta yine iktidarda olacak, yerel iktidarda olacak, yönetmeye devam edecek.

Maden anketler güzel, kulağa hoş ses getiriyor, hala ve hala yandaş basınlarınızda medet bekliyorsunuz. Sabah Gazetesi beni meşhur etmeye devam ediyor. Manşet atmışlar, Sözen’in 5 senede yapamadığını 51 proje ile yapmaya taahhüt etmiş Hasan Öz.

Yapmak başka, taahhüt etmek başka. Birilerine yazdırıp 51 proje değil, 151 proje sıralasanız önemli olan bunları neticeye götürmek, faaliyete geçirmek. Bunu biz yaptık, sizin hayal bile edemeyeceğiniz, düşünemeyeceğiniz,

aklınıza bile getiremeyeceğiniz projeleri, bırakın biz taahhüt etmeyi, neticeye götürdük.

yukarı çık
0
Paylaşım