Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya M.M.Odası: OHAL kaldırılmalı, Meclis’e İşlerlik Kazandırılmalıdır

Antalya M.M.Odası: OHAL kaldırılmalı, Meclis’e İşlerlik Kazandırılmalıdır

Antalya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Oda Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı basın toplantısında seçim sonrası oluşan yeni sistemden beklentilerini ve mali tatil konusundaki taleplerini anlattı.

Mali Tatil’in gerçek bir tatil olamayacağını gerekçeleriyle anlatan Çavdar, tatil olmasına rağmen mali müşavirlerin yine işlerine devam etme durumunda olduğunu belirterek, sözde 20 günlük tatilin aslında

bir hafta olduğunu belirterek, bunun gerçek bir tatil olabilmesi taleplerini yinelediklerini söyledi.

Öte yandan Çavdar, 24 Haziran seçimlerin sonrası yeni bir sistem dönemi yaşayacaklarını dile getirerek, bu yeni dönemden beklentilerini ise şöyle sıraladı:  

“Bizler demokrasi mücadelesi ile birlikte meslek mücadelemizi de sürdürmekteyiz, demokrasinin ve özgürlüklerin olmadığı bir toplumda hiçbir şeyin değerinin olamayacağı konusundaki düşüncemizin daima arkasında durmaktayız.   

24 Haziran 2018 tarihinde Türkiye tarihinde ilk defa,  “Başkanlık yetkisiyle donatılmış Cumhurbaşkanlığı Seçimleri” yapılmış bulunmaktadır.

Parlamenter sistemin zayıflatılarak güçlü bir Cumhurbaşkanlığı Sisteminin uygulanacağı bu yapı Türkiye’de yenidir.

Bu nedenle Türkiye’de daha önce hiç denenmemiş bir yönetim sistemi kendi içinde çeşitli riskler ve olanaklar barındırmaktadır.

24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte Parlamento seçimleri de yapılmıştır.

Bir devletin ve toplumun olmazsa olmaz üç önemli yapısından olan eğitim, sağlık ve hukuk düzeninin reformlara ihtiyacı vardır.

Gelecek nesiller için iyi bir eğitim sisteminin kurulması şarttır. Ezbere dayalı değil yaratıcı, ülkesini ve dünyayı tanıyan,  kendine güvenen nesillerin yetişmesi için eğitim sisteminin yeniden düzenlenmesi ve

temel eğitimin herkes için ücretsiz olması şarttır. Sistem bir kere düzenlendikten sonra her birkaç yılda bir bu sistem üzerinde oynanmaması gerekmektedir.

Seçime giren her siyasi partinin ifade ettiği gibi hukuk sistemimiz adalet dağıtamamaktadır. Anayasa’da yer alan bağımsız ve tarafsızlık ilkesine işlerlik kazandırılmalı, Yüksek Mahkemelerin itibarlı olması sağlanmalıdır.

OHAL kaldırılmalı, Meclis’e işlerlik kazandırılmalıdır.

Meslek Odalarına yönelik, vesayet anlamına gelecek uygulamalara son verilmeli, mali ve idari açıdan özerk olmalarına dikkat edilmelidir.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi, kamu yatırımlarının artırılarak kamuda istihdamın desteklenmesi ve üretime dayalı istikrarlı bir ekonomik düzen kurulmalı bunlar yapılırken de şeffaf olunmalı,  yolsuzluklara geçit verilmemelidir.

Barış içinde kardeşçe bir arada yaşamak için; eşitlik, özgürlük, demokrasi ve toplumsal uzlaşı sağlanmalıdır. Toplumu ayrıştırıcı dil ve söylemlerden de kaçınılmalıdır.

Sivil toplum kuruluşu olarak, meslek mensuplarımız adına bu taleplerimizin takipçisi olacağız.

İçimize sinmese de, gerçek anlamda bir tatil olmasa da, Mali Tatilinizi kutluyor, sevdiklerinize ve kendinize zaman ayıracağınız huzurlu bir tatil yapmanızı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum”

yukarı çık
0
Paylaşım