Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Kumluca’da Asırlık Ağaç Korumaya Alındı

Antalya Kumluca’da Asırlık Ağaç Korumaya Alındı

Antalya’nın Kumluca İlçesi'nde 800 yaşının üzerinde olduğu belirtilen zeytin ağacı belediye tarafından korumaya alındı. Kökündeki toprak boşlukları doldurulan ağacın çevresine de toprak kaybını önlemek için parke taşı döşendi.

Kumluca'ya bağlı Belen Mahallesi'ndeki asırlık zeytin ağacı Kumluca Belediyesi tarafından korumaya alındı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından zeytin ağacının kökünde oluşan toprak boşlukları doldurulurken, çevresine parke taşı döşendi. Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya, Mahalle Muhtarı Hasan Acar ve başkan yardımcılarıyla birlikte yürütülen çalışmaları inceledi ve mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Mahalle sokaklarında düzenleme çalışması yapıldığını söyleyen Çetinkaya, burada bulunan ve mahalle sakinleri tarafından yaşının 800'ün üzerinde olduğu bildirilen zeytin ağacını da korumaya aldıklarını aktardı.

Belediye ekiplerinin öncelikle zeytin ağacının kökünde oluşan toprak kaybını giderdiğini ve toprak kaybını önlemek amacıyla parke taşı döşediklerini kaydeden Çetinkaya, sonraki aşamada ağaç kökünü sağlamlaştırarak çevresine oturma grupları koyacaklarını vurguladı.

Mahalle sakinlerinden 78 yaşındaki Mehmet Çetinkaya, 2 yıl önce Süleyman Demirel Üniversitesi'nden gelen araştırmacıların zeytin ağacının yaşını 824 olarak hesapladıklarını anlattı.

Araştırmacıların geniş bir alanda araştırma yaptığını aktaran Çetinkaya, "Ege Bölgesi'nden bu yana bakıyoruz, 500 yaşında bir ağaç bulduk. En yaşlı bu ağacın olduğunu söylediler. Zeytin ağacımız belediyemiz tarafından korumaya alındı, çok güzel oldu. Ben de buranın yerini bağış yapıyorum" dedi.

Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Recep Küçükçiftçi de zeytin ağacının birkaç yıl öncesine kadar bol verim verdiğini, geçen yıllarda toplanan zeytinlerin köylülere dağıtıldığını anlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım