Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya KESK, İhraçlar İçin Eylem Kararı Aldı

Antalya KESK, İhraçlar İçin Eylem Kararı Aldı

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri göreve iade edilmesi için bir dizi eylem yapacaklarını kaydetti.

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından 672 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile KESK'e bağlı sendika üyelerinin kamudan ihraç edilmesi, Antalya'da protesto edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan KESK'e bağlı sendika temsilcileri, hükümet aleyhine slogan attı. Okulların açılmasına 10 gün kala 9800'ü Eğitim- Sen üyesi olmak üzere 11 bin 301 eğitim emekçisinin açığa alındığını kaydeden KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, 'at izi, it izine karıştı' tespiti yapan siyasal iktidarın saldırı dalgasını büyüttüğünü iddia etti.

İktidardaki hükümetin OHAL'i fırsata çevirdiğini iddia eden Mustafa Ayar, “Aileleri ile birlikte 300 bin insan sorgusuz, sualsiz, nedeni ve ispatı olmadan 'kurunun yanında yaş da yanar' denilerek sokağa atılmıştır.

Öyle ki bu haksız, hukuksuz açığa almaları OHAL hukuku ile açıklamak bile mümkün değil" dedi. Emek, barış ve demokrasiyi savunan herkesin hedefte olduğunu savunan Ayar, bugünden itibaren bir dizi eylemi hayata geçireceklerini söyledi. İhraç edilen ve açığa alınanların göreve iadesi için imza kampanyası başlatacaklarına vurgu yapan Ayar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yine bugünden başlayarak 15 Ekim tarihine kadar işyerlerinde, kent meydanlarında kuracağımız stantlarda bildiri dağıtacağız. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapacağız.

10 Ekim Ankara katliamının yıldönümünde barış karanfillerimizi anacağız. 12 Ekim'de illerden yola çıkacak yürüyüş kollarımızla buluşarak 15 Ekim sabahı Ankara'da olacağız."

yukarı çık
0
Paylaşım