Menu
RSS

Antalya Kent Konseyi: Büyükşehir Belediyesine Yakışmıyor

Antalya Kent Konseyi: Büyükşehir Belediyesine Yakışmıyor

Ortaya çıkan yönetim boşluğu nedeniyle, neredeyse kontrol ve denetiminde tamamen ortadan kalktığı Atatürk Parkı, hızla eski mezbelelik günlerine dönmeye başlıyor.

Turizm acentelerinin programlarına dâhil ettiği onlarca işletmenin bulunduğu park içinde işgaller ve kaçak yapılaşmaların yanısıra, çevre temizliğinin zamanında ve düzenli olarak yapılmaması da önemli bir sorun olarak devam ediyor.

Tur otobüslerince taşınan turistlerin geçiş güzergâhları, adeta çöplüğü andırıyor. Gerekli temizlik çalışmalarının yapılmaması nedeniyle her bir köşesi adeta çöplüğe dönenen Atatürk Parkı’nda yaşanmakta olan bu olumsuzluklar, mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan 10 yıllık tahsis süresi geçtiğimiz yıl sona eren söz konusu alanda ortaya çıkan yönetim boşluğuna bağlanırken, parkın cazibesini yitirerek hızla eski mezbelelik günlerine dönmeye başlaması tepkilere neden oluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tahsis süresi 22 Ağustos 2015 tarihinde sona eren Atatürk Parkı’nı almak için yeniden girişimlerde bulunmuş ancak Defterdarlığın uzlaşmaz tutumu nedeniyle daha sonra bundan vazgeçmişti.

İşgaller ve kaçak yapılaşmalarla ilgili gelen yoğun şikâyetler üzerine konuyu gündemine alan Antalya Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu’nca yapılan son açıklamada, Atatürk Parkı’nın her geçen gün daha da kötü duruma geldiğine dikkat çekilerek, “Yönetim boşluğu diye bir durum kesinlikle söz konusu olmaz ve bunu kabul etmiyoruz.

Bunun adı olsa olsa ‘vurdumduymazlık’ olur. Bu alan elbetteki bir kurumun sorumluluğundadır ve sahipsiz değildir. Atatürk Parkı’nda devam eden sorunların ivedi olarak giderilmemesi halinde, söz konusu alanda düzenleyeceğimiz eylemlerle konuyu kent gündemine taşıyacağız” denildi.

yukarı çık
0
Paylaşım