Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Kaş Millet İttifakı Gömbe’deydi: Başkan Adayı Hayri Süt’e İlgi Yoğundu

Antalya Kaş Millet İttifakı Gömbe’deydi: Başkan Adayı Hayri Süt’e İlgi Yoğundu

Kaş Millet İttifakının Belediye Başkan Adayı Hayri Süt ve ekibi, Millet İttifakının bileşenleri ve destekçileriyle 1 Mart Cuma günü Gömbe’de miting yaptı. Akdağların göz kamaştıran karları, eteklerindeki yemyeşil örtüsüyle bir kartpostalın içindeymiş gibi gerçekleşen

halk buluşması coşkulu bir mitinge dönüştü.

Mitingin açış ve tanıtım konuşmasını Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan yaptı. Başkan Adayını ve Meclis Üyesi Adaylarını tanıttı. Antalya’dan destek için gelen Milletvekillerini ve İttifakın Parti yöneticilerini selamladı. 

İlk sözü alan İyi Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, Millet İttifakının “Vatan, Millet, Sakarya” diyerek yola çıktığını ve o duygu ve kararlılıkla sonuna kadar devam edeceğini belirtti. “Parti olarak tam kadro sahadayız. Sizden oy istemeye geldik ”dedi.

Gömbe’nin kendi memleketi olduğunu ve tüm sorunlarını iyi bildiğini anlatarak sözlerine şöyle devam etti: 

“Burada bir Uçarsu var. Uçarsu’ söz konusu ise Kaş diyor benim, Elmalı diyor benim! Ama yolunu yapmaya geldiğinde kimsenin sesi çıkmıyor. Burada eşekle bile gidilemeyen yollar var. Uçarsu dünya çapında bilinen bir yer. Aleviler için kutsal bir yer.

Şimdi Hayri Başkandan sizin için söz alacağım: Başkanım Uçarsu yolunu yapmaya söz veriyor musunuz?” diyerek Uçarsu’ya yol sözü aldı.

Ahmet Aydın beldenin sorunlarını sıralayarak “ayrım yapmayalım, iş ve diğer imkânları senden-benden diyerek değil herkese adil biçimde dağıtalım” diyerek İttifakın birleştirici yaklaşımına vurgu yaptı.  Ahmet Aydın sözlerini bitirirken hemşerilerine takılmayı ihmal etmedi:

“Yaylanın adamı sert olur derler, hani şöyle kuvvetli bir alkış?” Esprisi hemşerilerinde coşkuyla karşılık buldu.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer; Çiftçilikten geldiğini, yörenin sorunlarını iyi bildiğini söyleyerek sözlerine başlayan Aydın Özer, “bir gizli el tarımı bitirmek istiyor, hal yasası değiştirilmeye çalışılıyor, sanki çiftçinin ipi çekilmeye çalışılıyor” diyerek tanzim satışlardan canlı örnekler verdi. 

“10 sene evvel de portakalı da elmayı da, domatesi de 1 liraya satıyorduk. O günden bu güne girdi fiyatları 10 kat arttı. Kimse girdi fiyatlarını konuşmuyor. Madem bizim ürünlerimize tanzim satış getirdiniz, girdilere de tanzim satış yapın dedim TBMM’de.

Arkadaşlar, anayasa diyor ki milli gelirin %1’i tarım sektörüne destek olarak verilir. Bu emredici yasaya göre çiftçilerin devletten alacağı eski parayla 140 katrilyon lira. Sopa ile Amerikan Dolarını düşüremediklerine göre tarım ürünlerinin fiyatlarını da sopa ile düşüremeyecekler.

Kanuni bile düşürememiş. Geçen gün Kaş’taki hal esnafı ‘Vekilim bize Cumhurbaşkanımız bize hain dedi, Cudi’deki teröristle bir tuttu’ dedi, iki göz iki çeşme. Ben de ona dedim ki o halde önümüzdeki yerel seçimlerde

onlara bir sarı kart gösterin ki şapkalarını önüne koyup düşünsünler, biz bu uyarıyı niye aldık diye dedim. Başka bir çiftçi ‘sarı kart yetmez, kırmızı kart vekilim’ diye bağırdı. O Parti bu Parti yok Ekmek Partisi var sevgili hemşerilerim! Millet İttifakının adayı Hayri Süt

sizin içinizden gelen bir aday, ona sahip çıkın, sizi ona, Hayri Süt’ü size emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Son sözü Kaş Belediye Başkan Adayı Hayri Süt aldı. Ekibini, tüm konukları ve halkı selamlarken kendisiyle birlikte adaylık yarışında yer alan, burada da kendisine destek için bulunan Erkan Demirci ve Yusuf Ulaş Akçay’ı selamlamayı ihmal etmedi.

Hayri Süt sözlerine başlamadan önce “bir şey söylemek istiyorum” diyen vatandaşı dinledi.

“Biz 31 Martta sizin desteğinizle ve Allah’ın izniyle iktidar olduğumuz zaman size hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız” diyerek projelerini anlattı:

Otopark, panayır yeri, meydan düzenlemesi ile bu kentin turizmini canlandıracağız.  Derenin kıyısını gezinti dinlenme alanı haline getirip heykellerle süsleyeceğiz. Bu kenti kim kurmuş, kim yaşıyor? Onu esas olarak o ruha uygun düzenlemeler yapacağız.

Gömbe’nin Giriş Çıkış Yolları Kötü, Onları İyileştireceğiz

Yeşil Barak ve Yayla Çukurbağ’ın da sorunu olan kanalizasyon sorununu çözeceğiz. İki pompa takılması gerekiyor, sanırım ödenek ayrılamadığından yapılamamış. Söz veriyorum, bunu öncelikle yapacağız.

Buranın baş ürünü elma. Ama son yıllarda çiftçi elmaları söküp sera yapıyor. Sizinle birlikte büyük bir Elma Birliği kurulmasına ön ayak olacağız.  Buranın sadece elma değil ceviz, badem gibi değerli ürünleri de var. Bunlara kırma tesisi kuracağız.

Bütün mahallerde dar gelirli aileler için kreşler açacağız ve annelerin iş yaşamına katılmalarının önünü açacağız.

Kamu binalarının temizliği, bakımını, camiler dahil, üstleneceğiz. Belki küçük bir şey ama kentlerimizin büyük sorunu tuvalet. Bunları kurmakla kalmayıp bakımını ve işletmesini de üsteleneceğiz.

Biz bu Belediyeye efendiliğe değil HİZMET yapmaya geliyoruz! Sizin söz sahibi olacağınız bir BELEDİYECİLİK anlayışıyla yöneteceğimize SÖZ VERİYORUM!”

Daha sonra Başkan Adayına soru sormak isteyen vatandaşa söz verildi. İlk sözü Çukurbağ Muhtarı Ali Rıza Öncü aldı. Feryat şeklinde ilettiği yol sorununu dillendirirken “Buraya 3 ay içinde dünyanın her yerinden günlük 20-30 bin araç geliyor buraya.

Biz söylüyoruz, neymiş buraya Aleviler geliyormuş, olmazmış, neymiş o geliyormuş bu geliyormuş. Bizim yolumuz yapılmıyor bir türlü. A Parti, B Parti fark etmiyor…”

Hayri Süt Çukurbağ’ın yolunun yapılacağı sözünü verdi. “Burada biz halledemezsek Büyükşehir Belediyesine, olmadı TBMM’ne Ankara’ya hep birlikte gidip sorunları çözeceğiz” dedi.  

 Başka bir vatandaş çöp, çöplük sorununu dile getirdi. Hayri Süt çöp işleme tesislerinde çöpün değerlendirileceğini, sorun değil bir kaynak olarak kullanılacağını söyledi.

Yine başıboş gezen sokak hayvanları sonunu dile getiren vatandaşa, çağın gereklerine uygun hayvan barınağı yapılacağını söyledi.

Vatandaşın diğer bir sorunu ise burada iki ay dışında turizm olmadığından işsizlik sorununu dile getirdi. Esnaf da kışın boş duruyor, Kaş kadar sezon uzun değil burada dedi.

Hayri Süt, burada turizmin geliştirilmesi, sezonun uzatılması, ekonominin canlanması için neler yapmayı planladıklarını anlattı. Vatandaşın her sorusuna, sorunlara vakıf olarak bilgiyle yanıt verdi.

Daha sonra temsili olarak Gömbe Seçim Merkezinin açılışı yapıldı. Sonrasında topluca Cuma namazına gitmek üzere miting katılımcıları camiye doğru beraberce yürüdü. Meral Çiyan Şenerdi

yukarı çık
0
Paylaşım