Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Kaş CHP'li Meclis Üyeleri Oturumu Terk Etti

Antalya Kaş CHP'li Meclis Üyeleri Oturumu Terk Etti

Kaş Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısının tek gündem maddesiyle toplanmasını protesto eden CHP'li meclis üyeleri oturumu terk etti. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'in başkanlığında yapılan toplantıya, 25 meclis üyesinden 22'si katıldı.

Belediye Başkanı Halil Kocaer yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin gündemi Afrin operasyonu. Dün Fırat Kalkanı Harekatı’nda mücadele eden Mehmetçiğimiz, bugün Afrin'de terör yuvalarını yerle bir ediyor.

Hep birlikte Mehmetçik'in başarısı için dua ediyoruz. Kaş olarak, Mehmetçik'e moral vermek, bölge insanına katkıda bulunmak için, kısa sürede örgütlenerek bir TIR sebze ve meyve göndereceğiz. Bu konuda hep birlikte çaba harcayacağız" dedi.

CHP Grubu Meclisi Terk Etti

Ardından gündeme geçildi. Bu sırada söz alan CHP Grup Başkanı Halil Arıkan, "CHP Grubu olarak Afrin'ne destek konusundaki çalışmalar elbette destek vereceğiz. Ordu, Mehmetçik hepimizin ordusu, gözbebeği.

CHP Grubu olarak dört yıldır hep olumlu muhalefet yaptık. Birçok karar bu meclisten oybirliği ile geçti. Ancak bugün tek gündem maddesi var. Bu Kaş gibi büyük bir ilçenin belediye meclisi toplantısına yakışan bir durum değil.

Demek ki Kaş'ın tüm sorunları çözülmüş. Burada bulunmamızın gereği yok. CHP grubu olarak meclisten ayrılıyoruz" dedi. CHP Grup Başkanı Halil Arıkan ve diğer meclis üyeleri daha sonra oturumu terk etti.

Başkan Açıklama Yaptı

Belediye Başkanı Halil Kocaer bunun üzerine yaptığı açıklamada, "Ben özel olarak 2017 yılında yapılanları ve 2018 yılında yapılacaklarımızın öne konduğu, tartışıldığı özel bir oturum olsun diye düşündüm.

Yaptıklarımızı anlatalım. Bunun başka bir gerekçesi yok. Ama arkadaşlarımız meclisten ayrıldı. Tenkit etmek kolay. Öneri koyulsun istedik.

Arfin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı iç politika malzemesi olarak kullanmak, siyasete alet etmek gibi bir düşüncemiz yok" diye konuştu.

Yatırımlar Anlatıldı

Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Öztürk, 2017 yılında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kaş Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesinin 54 milyon 971 bin 500 lira olduğunu hatırlatan Öztürk, "Bunun 48 milyon 110 bin 165 lirası harcandı.

Kaş Belediyesi'ne 9 bin 321 evrak geldi. Bunun 6 bin 352'si cevaplandı. Belediyemizde 307 çiftin nikahı kıyıldı. Belediyenin işlettiği plaj ve sosyal tesislerden 3 milyon 697 bin lira gelir sağlandı. Bunun 3 milyon 391 bin lirası gider olarak harcandı.

Belediye olarak 21 tane 2-B arazisi satın alındı. 35 taşınmaz kiraya verildi. 99 yeni işyeri açma ruhsatı verildi" dedi.

2017 yılında 8 kilometre sıcak asfalt, 123 kilometre satıh asfalt yapıldığına işaret eden Öztürk, "68 kilometre stabilize yol yaptık. 32 bin metrekare parke taş, 8 bin metre bordür taşı döşedik. 36 mahalleye çocuk oyun parkı yapıldı.

2018 yılında yol yapımı, asfaltlama, Kınık Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Kalkan Kültür Salonu, Gömbe Panayır Alanı gibi yatırımları planlıyoruz" diye konuştu.

Mecliste gündem dışı verilen bir önergeyle ilçe merkezindeki 102. sokağın adı 'Kara Mehmet Sokağı' olarak değiştirildi.

yukarı çık
0
Paylaşım