Menu
RSS

Antalya Kadın Platformu: Vardık Varız, Varolacağız

Antalya Kadın Platformu: Vardık Varız, Varolacağız

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında etkinlikler düzenleyen Antalya Kadın Platformu tutuklu ve hükümlü kadınlara dayanışma kartı gönderdi. Güllük PTT önünde toplanan Antalya Kadın Platformu, her sene olduğu gibi bu 25 Kasım’da da alanlarda olacaklarını söyledi.

Kart eylemi öncesi yapılan basın açıklamasında konuşan Nazire Terzi, tüm kadınları el ele şiddete, tacize ve tecavüze hayır demek için 25 Kasım’da talepleriyle alanlarda olmaya davet etti.

Antalya Kadın Platformunun açıklaması şu şekilde:

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, insanlık tarihinde kadınlara yönelen vahşi bir şiddetin, bir insanlık ayıbının tarihi olduğu gibi, esas olarak kadınların erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşunu. dayanışmayı ilmik ilmik ördüğü tarihtir.

Bir yanda şiddet, savaş, militarizm, ırkçılık ve milliyetçilik üreten sömürücü zihniyetin hüküm sürdüğü tarihin çöp sepetine doğru yol alarak alçalan, diğer yanda kanat çırptıkça yükselen, yükseldikçe özgürleşen, yeni insanlığın kadın aklında,

kadın yüreğinde, kadın elinde yücelttiği; yaşam, barış, eşitlik, ve kardeşliğin, özgürlüğün, yani güzel ile çirkinin hesaplaşmaya durduğu gündür 25 Kasım.

Bizler bugün, özgürlükleri elinden alınmış tutsak kadınlarla dayanışma amacıyla kartlarımızı, mektuplarımızı kız kardeşlerimize ulaştırmak için buradayız.

Dünyadaki sömürü ve baskı düzeni ülkemizde de AKP’nin dinci, gerici, kadın düşmanı örtüsüyle bütünleşerek gelişiyor. Kadınlar üzerindeki baskı; sömürü, yoksullaştırma, eşitsizlik ve ayrımcılık zeminleri üzerinden her gün yeniden inşaa ediliyor.

Bu gerici eril zihniyetin ürünü mekanizmalar, kadınların temel haklarından olan özgürlük, kendini var etme ve yaşam hakkını engelliyor. Biz kadınları toplumsal, sosyal, kamusal tüm alanların dışına atmak isteyen,

kadını sadece ev içinde eş ve anne rolüyle tarifleyen iktidar, kadınların siyaset yapmasına, eşit temsiliyetine de tahammül edemiyor. Onlarca belediyeye kayyum atayarak, kadın eşbaşkanlarını tutukluyor.

Bugün hala cezaevlerinde kadınlar işkenceye maruz kalıyor ve bir çok kadın çocuğunu cezaevi koşullarında büyütmek zorunda bırakılıyor, çocukların da özgür yaşam hakları ellerinden alınıyor.

Bizler; ezilmişliğe, sömürüye, ayrımcılığa karşı tüm insanlığın onuru için mücadele ederlerken hapse atılan, insanlık dışı koşullarda tutulan, hasta kadın tutsaklar başta olmak üzere, tüm kadın tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz.

Vardık Varız Var Olacağız!!!

Sömürüsüz, Şiddetsiz, Eşit Ve Özgür Yaşamı Birlikte Kuracağız!!!

Kadın mücadelesinin haklılığından aldığımız güçle, erkek egemenliğine, gericiliğe, sömürüye, yoksullaşmaya, güvencesizliğe, şiddete, tacize, tecavüze, mobbinge ve savaşa karşı direnişimizi ve dayanışmamızı sürdürüyor, mücadelemizi büyütüyoruz!

Hep birlikte yaşamlarımızı ve dünyayı değiştirmeye, özgürleştirmeye diyoruz ve tüm karınları 24 Kasım Pazar günü saat 14.00 da Aydın Kanza Parkında toplanıp Cumhuriyet Meydanına birlikte yürümeye, mücadelemizi büyütmeye bekliyoruz” kaynak: antalyasolu.org

yukarı çık
0
Paylaşım