Menu
RSS
Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya İlçelerinde Seçmenler Oy Kullandı

Antalya İlçelerinde Seçmenler Oy Kullandı

Antalya’nın Demre, Gazipaşa, Korkuteli ve Manavgat ilçelerinde seçmenler oy kullanırken, engelli, yaşlı ve hastalar da sandığa gitti.

Demre'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi öngören anayasa değişikliğine ilişkin referandumda seçmenler sandık başına gitti. Seçmenler sabah erken saatte oy kullanmak için okullara giderken, 75 yaşındaki Fatma Kan da tekerlekli sandalyeyle Kekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelerek yakınlarının yardımıyla oyunu kullandı.

Fatma Kan, "Oyumu zor da olsa kullandım. Hangisi memleketimiz için hayırlı ise o olsun. Evet de veren hayır da veren bu memleketin insanı" dedi.

Gazipaşa'da Oy Kullanma

Gazipaşa'da 36 bin 807 seçmen için 53 mahallede 115 sandık kuruldu. Engelliler için okulların birinci katında engelli girişinin bulunduğu yerlerde oy kullanma işlemi yapıldı. Kaymakam Nurullah Kaya ve eşi Sümeyra Kaya, Ahmet Tucer İlkokulu'nda 1096 nolu sandıkta oy kullandı.

Bir süre vatandaşla sohbet eden Kaymakam Kaya, ilçede gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Kaya, "Seçimler ve halk oylamaları birer demokrasi şölenidir, huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi için bütün tedbirlerimizi aldık" dedi.

Korkuteli'de Seçmen Sandığa Gitti

Korkuteli'de 39 bin 938 seçmen için 58 mahallede 132 sandık kuruldu. Seçmenler sabah erken saatte oy kullanmak için sandığa gitti. Yatalak durumdakiler sağlık görevlileri tarafından evden alınıp ambulanslarla oy kullanacakları sandıklara götürüldü.

Manavgat'ta Oy Kullanma

Manavgat'ta 155 bin 34 seçmen için 434 sandık kuruldu. Seçmenler oylarını kullanırken, engelli ve yaşlılar Manavgat Belediyesi Engelsiz İletişim Merkezi, hastalar ise Manavgat Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından sandıkların olduğu binalara getirilerek oy kullanmaları sağlandı.

Yürüme güçlüğü çeken 80 yaşındaki Türkan Çınar ile kas hastası 23 yaşındaki Ergün Yurdakul bu şekilde oy kullandı. Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın da oyunu Manavgat 60'ıncı Yıl İlkokulu'nda oy kulandı.

yukarı çık
0
Paylaşım