Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya HDP İl Binasına Silahlı Saldırı

Antalya HDP İl Binasına Silahlı Saldırı

Halkların Demokratik Partisi Antalya İl Başkanlığı'na önceki gece bölgeye araçla gelen 4 kişi tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı. HDP İl Başkanı Cevdet Çağlar, parti binalarına yapılan saldırıyı kınadı. HDP Antalya İl Binası’na önceki gece 03.00 sularında dört kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırı sonucu isabet eden saçmalar nedeniyle küçük çaplı hasar meydana gelirken, Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan

soruşturma kapsamında saldırıya karıştıkları belirlenen dört kişi gözaltına alındı. Saldırı sonrası HDP Antalya İl Binası'nda açıklama yapan İl Başkanı Cevdet Çağlar, saldırıyı kınadı.

Saldırıyı Kınadı

Çağlar açıklamasında, “Biz bu ülkenin üçüncü en büyük partisidir ve bu ülke için bir dengeyiz. Planlı olarak partimizi tüzel kişiliğine yönelik gerçekleştirilen provakatif bir saldırıdır. Partimiz hedef gösteriliyor.

Bu saldırı partimizi tüzel kişiliğine, halklarımıza, partimize ve dolayısıyla ülkeye yapılmış bir saldırıdır. Saldırıyı gerçekleştiren kişiler şu anda gözaltında, faillerin gözaltında bulunması iyi bir işaret. Bundan sonraki saldırılara karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

'Boyun Eğmeyeceğiz'

HDP İl Eş Başkanı Songül Şarklı ise, parti binalarına yapılan saldırının amacına erişemeyeceğini söyledi. Şarklı “Böyle zamanlarda dayanışma her zamankinden çok daha önemlidir.

Bu saldırı partimizin kurumsal kimliğine yapılmış bir saldırıdır. Rast gele dört serserinin aklına eserek yaptığını düşünmüyoruz.

HDP geçtiğimiz yıllar boyunca bu benzeri onlarca saldırıya maruz kalmıştır. Biz boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım