Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Güvenlik İş Sendikası’nda Çalkaya Dönemi

Antalya Güvenlik İş Sendikası’nda Çalkaya Dönemi

Güvenlik İş Sendikası Antalya Bölge Şubesi’nin 1’nci olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. 100 delegeye sahip sendikanın olağan kongresine 80 delege katıldı. Divan başkanlığına Türk İş Akdeniz Bölge Temsilcisi ve

Tes İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal Getirildi.

Yapılan oylama sonucunda Başkanlığa tek aday olan Hüseyin Çalkaya 76 oy alarak başkan seçildi.   Genel kurulda konuşan Güvenlik İş Genel Başkanı Ömer Çağırıcı; “özel güvenliğin kıymeti bilinmiyor.

Özel güvenlik görevlilerini hak ettiği noktaya taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Falez Otel’de yapılan kongreye, Türk İş Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Uysal, Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı katıldı.  Toplantı, kongre divan başkanlığını yapan Türk İş Antalya Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal’ın konuşmalarıyla başladı. 

“Türk - İş Olarak Başarılarınızın Tanığıyız

Güvenlik – İş Sendikası’nın başarılı çalışmalarından bahseden Ünal,  sendikayı kuruluşundan bu yana dikkatle takip ettiklerini, başarılı çalışmalarına tanık olduklarını söyledi. 

Zor şartlar altında kurulan sendikanın bugün geldiği noktayı övgülerle anlatan Uysal; “Güvenlik iş bizim için gerçekten heyecan verici bir sendikamız. Ta beşinden beri izlediğimiz, başarılarına tanıklık ettiğimiz, gururla seyrettiğimiz bir sendikamız. 

Bundan yaklaşık 6 yıl önce Antalya’da bir kongre yaptık.  O kongrede de divan başkanı bendim. Bugün Antalya’da şube açılıyor ve yine divan başkanı benim. 

Gerçekten zor şartlar altında arkadaşlarımız o günün aldat yok, kendi ceplerinden kredi çekerek bugünlere getirdiler. Birçok illere giderken oralarda arkadaşlarla tanışma fırsatı buldum.  Bunlar teşkilatlanırken kolay olmadı.

Birçok müşkül durumlarla da karşılaşıldı.  Özellikle siyasi olarak bazı kişiler, bu sendikanın çalışmalarını engellemeye çalıştı” diye konuştu.

Güvenlik – İş’in Her Zaman Yanındayız

Türk İş Antalya İl Temsilciliği olarak,  her zaman Güvenlik İş sendikasının yanında yer aldıklarını sözlerine ekleyen Hacı Mevlüt Uysal;  “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde iki yüz kişi işten atılmıştı.  O atılmada sizlerin yanındaydık.

Büyükşehirin önünde eylem ve basın açıklaması yaptık. Bir gün gece saat 2.30’da başkanım biz pankart astık.  Polis ve itfaiye indirmeye çalışıyor dedi. Gece yanlarına vardım.  Dedim ki, mahkeme kararı olmadan indiremezsiniz.

Siz istediğiniz zaman değil, biz istediğimiz zaman bu pankartı indiririz dedik.  Şimdi o günleri aştık.  Sendikanızın bugün 30 binin üzerinde üyesi var. Kitap basar hale gelmiş. 5 yıldızlı otelde kongre ve eğitim seminerleri düzenleniyor.

Sizler daha da iyi yerlere geleceksiniz. Türk İş’in içerisinde en büyük sendikalardan biri olacaksınız.  En önemli şey, birlik ve beraberlik.   Birlik ve beraberliğinizi korumadığınız sürece çözemeyeceğiniz şey yoktur” ifadelerini kullandı.

Antalya, Küllerimizden Doğduğumuz Şehir

Güvenlik İş Sendikası Antalya Bölge Şubesi’nin 1’nci olağan genel kurul toplantısında, Güvenlik İş Genel Başkanı Ömer Çağırıcı da konuşma yaptı.  Antalya’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Çağırıcı; 

Antalya’nın,  Güvenlik İş sendikasının temellerinin atıldığı yer olduğunu söyledi.  “Biz bugün Antalya’dayız. Burası bizim sendikamızın küllerinden doğduğu şehir.  Bizim için ayrı bir önem arz ediyor.

Güvenlik İş Sendikası 2011 yılında Antalya’da Büyükşehir belediyesinde çalışan özel güvenlik görevlileri tarafından kurulan bir sendika. O gün 7 kişi ile başlayan yolda bugün üye sayımız 32 bin. 

Türkiye’de görev yapan özel güvenlik görevlilerinin gerçek sesinin duyurulduğu ilk yer, ilk eylemini yaptığı yer Antalya’dır.  Biz de sendika yöneticiler ve tüm üyeler olarak Antalya’ya gerekli önem ve özeni gösteriyoruz” diyen Çağırıcı, 

yakın bir zamanda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü ve yetkili bir sendika olacaklarını söyledi.

“Beşikten Mezara Her Sektörde Var Olan Tek Sendikayız”

Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş’e bağlı olduklarını söyleyen Ömer Çağırıcı,  Güvenlik İş Sendikasının 81 ilde örgütlenme başarısı gösterdiğinin altını çizdi. “ 81 ildeki bütün teşkilatlarımızda, özel güvenlik görevlilerinden oluşan tek sendikayız.

Diğer sendikalardan çok farklıyız. Bizim gibi özelliğe sahip hiçbir sendika yok.  Biz ülkemizde her yerde varız.  Ülkenin dertleriyle dertlenen tek sendikayız. Bugün 283 bin güvenlik görevlisi görev yapıyor. 

Bunun 180 bini kamu kurum ve kuruluşlarında özel güvenlik görevlisi var.  Yaklaşık 85 bin özel güvenlik görevlisi sertifikalı” diye konuşan Çağırıcı, aynı karar ve azimle çalışmalarına devam edeceklerini aktardı.  

Türk-İş’in özel güvenlik görevlilerine ayrı bir önem verdiğini de anlatan Çağırıcı, sözlerine şöyle devam etti: “ Bizler, beşikten mezara kadar olan tüm süreçte görev alan insanlarız.  Bugün ülkemizde 20 tane iş kolu var. 

Bu 20 iş kolunda yer alan tek bir meslek kolu var, o da güvenlik görevlileridir.  Biz de güvenlik iş sendikası olarak, yapmış olduğu çalışmalarda farklılık yaratmak istedik. 

Görev yaptığımız yer can koruyoruz, mal koruyoruz hatta namus koruyoruz. Bu kadar önemli bir görev ifa ederken bunun kıymeti bilinmiyor.  Ne çalışmış olduğumuz yerlerde yöneticiler tarafından da anlaşılmıyor.

İl Temsilcilerimizle sürekli istişare yaptık ve özel güvenlik her yerde, görmezden gelme farkındalığı oluşturduk.  İçişleri Bakanımıza, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza bu projemizi anlattık.

“Bütün Çalışmaları Samimi Duygularla Yapıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşme yaptıklarının bilgisini veren Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, görüşmenin ayrıntıları hakkında bilgiler aktardı. 

Çağırıcı; “Şubat ayında 81 ilden gelen özel güvenlik görevlileri ile İçişleri Bakanımız görüşecek.  Elimizden gelen bütün gayreti samimi duygularla yerine getiriyoruz.

Özel güvenlik görevlilerini hak ettiği noktaya taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugün üye sayımız 32 bin ama gelecekte üye sayımız 50 bin, 100 bin olacak. 

Son zamanlarda gündemde olan kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi söz konusu...  Konfederasyon genel başkanımız Ergün Atalay ile birlikte Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik.

Türkiye’de işçiler kamuda kadroya geçiyorsa bu işte en büyük pay Türk-İş’indir.  Türk-İş muhteşem işler çıkarıyorlar.  İşin içine girdiğimizde bunu daha iyi anladık.  Taşeron işi gerçekten çok zor bir şey.

Ben de bu işte 10 yıl çalışan biriyim.  Yanında kamuda görev yapan kadrolu 4 bin lira maaş alıyor ama taşerona bin 500 lira veriyorlar.  Ezilen, horlanan biziz. Ciddi anlamda adaletsiz var. İnşallah bu durum ortadan kalkacak. 

Türk-İş ve konfederasyonumuz bu konuda çok ciddi çalışmalar yürütüyorlar” diye konuştu.

Tek Amacımız, Özel Güvenliğe Ait Tek Bir Yasa Çıkartmak

Güvenlik İş Sendikası Antalya Bölge Şubesi’nin 1’nci olağan genel kurul toplantısında tek liste ile başkan adayı olan Hüseyin Çalkaya da görüşlerini dile getirdi. 

Çalkaya; “ Güvenlik ve Savunma İşleri Sendikası Antalya 5’nci bölge şube başkan adayıyım.  Sendikamız 2011 senesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kişiler tarafından kuruldu.  7 kişi ile kuruldu, bugün 32 bin kişiye varıyoruz. 

Neden kurulduk? Özel güvenlik mesleğini icra arkadaşlarımız, bizler toplum içinde sosyal hayat içerisinde hak ettiğimiz mevkiye ve makama ulaşalım.  Birlik ve beraberlik içinde anayasadan kaynaklanan sendikal haklarımızı kullanalım diye kurduk.

Çok özveri içerisinde çalıştık. Maddi manevi sıkıntı yaşayarak, büyük fedakârlıklar yaşayarak bugünlere geldik.  Bugün genel merkezimiz var. 9 tane şubemiz var.  Hızlı bir şekilde ama dikkatli bir şekilde, her şeyi hesap ederek büyüyoruz.

Bizim için zor ve uzun bir yol oldu. 81 ilde temciliklerimiz var.  Türkiye’nin çok büyük kurumlarında örgütlüyüz. Hepsinde de özel güvenlik ile ilgili ciddi çalışmalarımız var.   İlk amacımız 5188 sayılı kanunda değişiklikler yapmak.

Çalışma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile görüşüldü. En büyük isteğimiz ve mücadelemiz, özel güvenlik iş kanunu çıkarmak.  Özel güvenlikleri, değişik kanunları ve değişiklikleri çıkarırken en az 7 sekiz tane kanuna tabi oluyor. 

Havalimanından, gümrüğe, birçok kanuna tabiyiz.  Biz bu durumu istemiyoruz. Biz, tek bir kanuna bağlı kalmak istiyoruz.  En büyük çalışmamız bu. Çalışmalarımızı iki aydır sürdürüyoruz. 

Sn. genel başkanımız İçişleri Bakanımız ile görüştü.  İş kanunundaki değişikliklerle ilgili yapılan çalıştaya katıldık.  Zamanında bizi muhatap almayan kurumlar muhatap alıyor. İstediğimiz zaman istediğimiz bakanla görüşebilecek mevkiye geldik. 

Bunu hep birlikte, dostluk içinde, birlik beraberlik içinde amatör ruhla düşündük. Kararlarımızı profesyonel bir şekilde aldık ve uyguladık” dedi. Haber Merkezi

yukarı çık
0
Paylaşım