Menu
RSS

Antalya Gazipaşa Belediye Başkanlığı İçin CHP'de 6 Aday Yarışacak

Antalya Gazipaşa Belediye Başkanlığı İçin CHP'de 6 Aday Yarışacak

Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yapan aday sayısı 6 oldu. İlk başvuruyu yapan Diş Hekimi Murat Özçelik'in ardından, CHP'de başvuru yoğunluğu yaşandı. Önceki gün ilk başvuruyu Ziraat Mühendisi Hidayet Bilgiç,

ardından ikinci başvuruyu Avukat Yavuz Çelik ve son olarak eski belediye Başkanı Ali Güzel gerçekleştirdi. Memur statüsünde yer alan Selçuk Özdemir ile Mehmet Ali Yılmaz'ın ise yasal süreci bekleyeceği ancak önseçimde sandık da yer alacakları öğrenildi.

Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi'nde ön seçimde sandıktan birinci olarak çıkmak için yarışacak isimlerde şekillenmiş oldu.

Başvuru sürecinin 26 Ekim'e uzatılmasının ardından önümüzdeki günlerde sürpriz başka adayların çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu.

Bilgiç, Başvurusunu Yaptı

Ziraat Mühendisi Hidayet Bilgiç, parti binasına gelerek adaylık dosyasını İlçe Başkanı Ömer Güven'e teslim etti. Bilgiç, adaylık açıklamasını daha sonra yapacağını belirterek, "Cumhuriyetin bu kadar saldırıda olduğu bir dönem de,

Cumhuriyet değerlerinin bu kadar yok edildiği bir zamanda siyasete atılarak, elimi taşın altına koymak istedim. Kenardan izleyerek sürekli şikayet eden bir konumda olmak istemedim. Ben kendim demokrat, halkçı ve devrimci bir insanım.

Geçmişte de böyleydim hep böyle olmaya da devam edeceğim. O yüzden imarı, inşaatı, tarımı ve turizmi bilen birisiyim.  Bu anlamda CHP'den Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adaylığı'na müracaat ettim.

İnşallah aileme, Gazipaşa'ya ülkemize ve partimize hayırlı olur" dedi.

Partimize Emek Verenleri Anıyorum

Ardından parti binasına gelen Avukat Yavuz Çelik'e kalabalık bir grup eşlik etti. İlçe Başkanı Ömer Güven'e dosyasını veren Av. Yavuz Çelik, kendisini desteklemeye gelen tüm partililere teşekkür etti.

Partililere kısa bir açıklama yapan Çelik, "Yerel seçim dönemindeyiz. Bu seçim dönemini tüm siyasi partilerin demokratik sınırlar içinde karşılıklı hoşgörü ve anlayış içerisinde geçirmesini temenni ediyorum. 

Demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından olan siyasi partilerimizin hepsi bizim için değerlidir. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Yönetim organlarına başarılar diliyorum, aday adaylarına ve adaylarına başarılar diliyorum.

Sonuçta nerede seçim yapılıyorsa yapılsın,  o yere, olduğu yere, ülkemize katkısı olmasını temenni ediyorum. Bütün bu çalışmaların, rekabetin, mücadelenin.

Partimiz açısından başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin her biriminde, her noktasında görev yapmış vefat eden partililerimizi rahmetle anıyorum, yaşayanlara sağlıklı, uzun ömürler diyorum. 

Ülkemiz açısından yine başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere;  silah arkadaşları ve bugüne kadar şehit olmuş tüm şehitlerimize rahmet diliyorum, Gazilerimize sağlık diliyorum, yakınlarına sabır diliyorum” diye konuştu.

Haklarını Helal Etsinler

Diğer aday adaylarına da başarılar dileyen Yavuz Çelik, “Şuanda aday adaylık başvurusunu yaptık. Bu vesileyle partimizin diğer aday adaylarına da başarılar diliyorum. Hepsi birbirinden değerli insanlardır. Hepsinin partimize katkıları vardır.

Onlarla aynı mertebede, aynı seviyede olmaktan büyük bir gurur duyuyorum.  Hepsine yarı ayrı teşekkür ediyorum. Onlarla da iyi bir seçim çalışması olmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık.

Rekabet ortamı içinde olan ufak tefek kırgınlıklar kızgınlıklar olabilir. Bunlar doğaldır. Benim açımdan eğer herhangi bir hata yapmışsam özür diliyorum, onlar herhangi bir şey yapmışsa, hakkımı helal ediyorum.

Aynı şekilde onlardan da aynı davranışı bekliyorum, vereceklerinden de şüphem yok. İyi bir seçim dönemi olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Gazipaşa'nın Sorunlarını Biliyoruz

Gazipaşa’nın sorunlarının belli olduğunu ifade eden Çelik, “İlçemizin sorunlarını ana başlık olarak söylemek gerekirse; turizm, tarım, şehirleşme. Bu konularda çok ciddi şekilde çalışılması gerekir.

Bu çalışmayı yapacak olanlarda tabi ki işin uzmanları, yönetim organları olacaktır. İlerleyen zamanlarda detaylandırmayı yapacağız. İnşallah partimiz açısından her şey iyi olacaktır” diye aktardı.

'Herkes Beni Tanıyor'

Son olarak eski Gazipaşa belediye başkanlarından Ali Güzel de, CHP’den Gazipaşa Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yaptı.

1994-1999 yılları arasında Gazipaşa Belediye Başkanı olan Ali Güzel, belediye başkan aday adaylığı için CHP İlçe binasına gelerek başvuruda bulundu.

Başvuru belgelerini İlçe Başkanı Ömer Güven’e teslim eden Güzel, “Hepimiz bu memleketin çocuklarıyız. 2019 Yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Gazipaşa Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurumu yaptım.

Bu bir müracaat, hangimiz için hayırlısıysa olsun. Hepimiz akrabayız. Proje açıklamaya şuanda gerek yok. Beni bu halk tanıyor. Nasıl çalışacağımı biliyor, bana hayırlıysa bana olsun. Diğer arkadaşlarla hiç darılmak, kırılmak, gücenmek yok.

Benim dışımda başkası aday olursa hem maddi hem manevi peşinde koşacağım. Hangimize hayırlıysa o olsun” dedi.

Meclis Üyeliğine Talep Çok

Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) Belediye Başkan Aday Adaylığının yanısıra meclis üyeliği içinde taleplerin çok olduğu aktarıldı. Başvuru süreci boyunca CHP'de yaklaşık 25 kişinin meclis üyeliği için başvuru yaptığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre CHP'den meclis üyeliğine talip olan isimler arasında Büyükakça Zeytincilik sahibi Zafer Tan, Avukat Ali Akyol, Ergün Sönmez, Durmuş Ali Töker, Avukat Onur Demir, Mali Müşavir Ulaş Sarıtaş ve Servet Akgül'ün yer aldığı öğrenildi.

Meclis üyeliği için aday adaylarının daha da artabileceği, dosyalarını teslim etmeyen isimlerin yer aldığı da gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Bunun yanında 26 Ekim'e kadar uzatılan başvuru sürecinde Belediye Başkan Aday Adaylığı için sürpriz bir ismin çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor. Kaynak: Gazipaşasahil

yukarı çık
0
Paylaşım