Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Finike'de Aydemir Yeniden Başkan Seçildi

Antalya Finike'de Aydemir Yeniden Başkan Seçildi

Finike'de 2 adayın yarıştığı Şoförler ve Otomobilciler Odası olağan genel kurulunda Ziya Aydemir yeniden başkan seçildi. Finike Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın olağan genel kurulu yapıldı. Finike Ziraat Odası salonunda gerçekleştirilen genel kurula

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ, CHP İlçe Başkanı Okan Tanır, Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Finike ile Antalya'nın batısındaki ilçelerin oda ve kooperatif başkanları, Finike Şoförler ve Otomobilciler Odası üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan olağan genel kurulda divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına AESOB Başkanı Adlıhan Dere seçildi.

Faaliyet ve hesap raporlarının okunduğu toplantıda,Finike Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda 1999 yılından bu yana 4 dönemdir görevi sürdüren Başkan Ziya Aydemir, oda faaliyetlerini anlattı ve eleştirileri yanıtladı. Oda başkanlığına aday olan Ali Çoban da mevcut yönetimi eleştirdi ve gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında bilgi aktardı.

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, genel kurulun ilçeye, odaya ve tüm şoförlere hayırlı olması dileğinde bulunarak, demokrasilerde, odalar, dernekler, sivil toplum örgütleri ve sendikaların vazgeçilmez unsurlar olduğunu söyledi.

Vize istasyonunun Finike'ye neden kurulamadığına ilişkin eleştirilere yanıt veren Başkan Sarıoğlu, "Bizden önceki dönemde vize istasyonunun Finike'ye gelmesi defalarca konuşulmuştur. Bunu en iyi sizler konuştunuz.

Seçim zamanı da biz konuştuk. Finike Belediyesi 1 merkez ve 4 belde olmak üzere 5 belediyeden oluşmaktaydı. Büyükşehir Yasası ile tek belediye oldu.

Vize istasyonu Kumluca'ya kurulmadan önce Finike'de 1'i merkez 5 belediyenin tamamına bu iş söylendi. Ama maalesef 5 belediye toplanıp bir yer bulamadıkları için bunu Kumluca'ya kaptırdık. Vize istasyonu Kumluca Belen mevkiinde dağın başına kuruldu" dedi.

Vize istasyonu işletmecilerinin ticari kaygıyla yer belirlediğini anlatan Başkan Sarıoğlu, "Elimizden kaçırdık, bundan sonra olmaz diye bir şey yok. İki yer teklif ettik. Bir tanesi Turunçova Mahallesi üzerinde, bir tanesi de ana yol üzerinde.

Biliyorsunuz buraya yeni açılacak bir tünel projemiz var. Finike'den tünelle girip, Beymelek'ten çıkıp Batı Antalya Havalimanı'na 20 dakikada ulaşabileceğimiz bir projenin bu sene ihalesi yapılacak inşallah. Bu yol üzerinde de bir yer gösterdik" diye konuştu.

Çevre düzenlemesini, alt yapılarını da "biz yapalım" diye teklif yaptıklarını belirten Başkan Sarıoğlu, şöyle dedi:

"Siz sadece gelin istasyonu kurun dedik. Benim gösterdiğim yerler benden önceki dönemlerde de gösterilebilirdi. Siyasi baskıdan ziyade adamların ticari olarak düşüneceği ortamı yaratmak gerekiyor.

Biz de bu mantıkla buraya gelirseniz Elmalı, Demre, Finike ve Kumluca'nın içi bile bundan faydalanmak ister diyerek kaygılarını giderdik. İnşallah kısa zamanda bunu da neticelendirmiş oluruz."

Konuşmaların ardından 510 üyesi bulunan odanın seçimlerine geçildi. Saat 17.00'ye kadar devam eden seçimlerde 438 üyeden 363'ü oy kullandı.

Ziya Aydemir 219 oyla yeniden başkan seçilirken, Ali Çoban 140 oy aldı. 4 oy geçersiz sayıldı. Seçimin ardından konuşan Ziya Aydemir tüm üyelere teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım