Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Bu Zamlarla, Bu Vergi Yüküyle Yaşanmaz

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Bu Zamlarla, Bu Vergi Yüküyle Yaşanmaz

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri ardı ardına gelen zamları ve artan vergi yükünü Attalos Heykeli önünde yapılan eylemle protesto etti.

Sık Sık eyleme katılanların Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz." Sloganı atıldı. Kapalı Yol’da Halk Bankası önünde başlayan bildiri dağıtımı kısa bir emniyet tartışması sonrası Attalos Meydanı’na kadar yürüyüş yapıldı. Attalos’ta toplanan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan

KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez: Son dönemlerde art arda gelen zamlarla ve vergilere yapılan yüksek artışlarla birlikte işçilerin ve tüm emekçilerin geçinmesi imkânsız hale gelmiştir.

Özellikle dolaylı vergilerin artırılmasıyla birlikte zaten emekçilerin sırtında olan vergi yükü daha da katlanmış, gelir ve vergi adaletsizliği daha da artmıştır.

Bu duruma karşı Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak “Susma haykır: Zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır!” diyoruz.

“Bu Zamlarla, Bu Vergi Yüküyle Yaşanmaz, Krizin Faturası Emekçilere Çıkarılamaz, "Emekçiye Vergi Yükü, Sermayeye Vergi Affı" Kabul Etmiyoruz

Yapılan zamların emekçi halkın sırtına yüklenmesini, zenginlerin vergisinin silindiği bir ortamda emekçi halkın vergilere boğulduğunu söyleyen Sönmez: “Sözlerini şöyle sürdürdü: on dönemlerde art arda gelen zamlarla ve vergilere yapılan yüksek artışlarla birlikte işçilerin ve tüm emekçilerin geçinmesi imkânsız hale gelmiştir.

Haberin Videosu:

Özellikle dolaylı vergilerin artırılmasıyla birlikte zaten emekçilerin sırtında olan vergi yükü daha da katlanmış, gelir ve vergi adaletsizliği daha da artmıştır.

Bu duruma karşı Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak “Susma haykır: Zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır!” diyoruz.

İktidarın yıllardır uyguladığı neoliberal politikalar ülkeyi uçurumun kenarına getirmiş ve toplumun ezici çoğunluğunu oluşturan emekçilerin, dar gelirli yurttaşların aleyhine olacak şekilde krize sokmuştur.

Seçim sonrasında tüketim maddelerine art arda gerçekleştirilen zamlar, halktan alınan vergilerin artırılması, TÜİK'in sahte rakamları ile emekçilere yapılan yetersiz artışlar, emeklilerin açlığa mahkum edilmesi artık kabul edilemez noktaya gelmiştir.

Bütçe gelirleri ise büyük oranda emekçilerden alınan vergilerden oluşurken, kendi yarattıkları krizin faturasını her dönemde emekçilere, yoksul kesimlere yüklemektedirler.

İktidar sermayeyi koruma kollama, ülke kaynaklarını sermayeye aktarma görevini ise eksiksiz yerine getirmektedir. Sermayeye vergi aflarıyla, ülkenin yeraltı ve yerüstü kaynaklarının sermayeye aktarılması ile, ucuz işgücü yaratmayla sermaye ülkenin sahibi haline getirilmiştir.

Ülkenin gerçek sahipleri olan milyonlarca emekçi halk ise açlığa ye yoksulluğa mahkum edilmiş durumdadır.

Akbelen’de yaşanan da tam budur. Ormanına, suyuna, toprağına sahip çıkan halka karşı iktidar savaş açmış durumdadır. LİMAK Şirketinin çıkarlarını halkın çıkarlarına tercih eden ülkenin ormanlarını yağmalamaya ortak olan bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız.

Akbelen’de yangınlara karşı su sıkması gereken Orman Bakanlığı araçlarının ormanlarını korumaya çalışan halkın üzerine su sıktığını görüyoruz.  Günlerdir ülkesini, ormanlarını, suyunu korumaya çalışan köylülere karşı uygulanan zulmü, işkenceyi Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak kınıyoruz.

Burada şunu görüyoruz bu gerici, doğa düşmanı, rantçı iktidar ne pahasına olursa olsun sermayenin çıkarlarını korumaya kararlıdır. Bizler de bütün emekçiler, doğaseverler, emekliler, kadınlar, gençler olarak emekçilerin, emeklilerin, kadınların,

geleceğimiz olan çocuklarımızın, ezilen bütün halkların çıkarlarını korumaya kararlıyız. Hep birlikte demokratik haklarımızı kullanarak direneceğiz.

Ülkemizde emeği ile geçinen bizler;

-Ormanlarımızın yok edilmesine, ülke kaynaklarının sermayeye peşkeş çekilmesine son verilmesini istiyoruz. Akbelen halkındır katletmeyin diyoruz.

-Yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz.

-Halkın ulaşım, sağlık, eğitim gibi alanlardan ücretsiz yararlanmasının bir hak olduğunu belirtiyoruz.

-Zamların son bulmasını ve emekçilerin sendikal örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasını grev hakkının tüm emekçilere tanınmasını istiyoruz.

-Özelleştirmelere son verilmesini,

-Halkın yararına kamu yatırımlarının artırılmasını,

-Kamuda istihdamın yeterli hale getirilmesini istiyoruz.

-Kamu kaynaklarının, faiz ve Kamu Özel İşbirliği, Yap İşlet Devret adı altında sermayeye aktarılmasına son verilmesini,

-Vergide adaletin sağlanmasını

-Dar gelirli milyonlarca vatandaşımızın kamu hizmetlerine parasız ulaşmasının sağlanmasını İSTİYORUZ!

 “İnsanlık Hakkı” kapsamında; artan yoksulluğa, gelir bölüşümü adaletsizliğine ve açlığa karşı emekçi halkları korumak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürebilme koşullarını sağlamak devletin temel görevidir. 

Bu doğrultuda haklarımızı hep birlikte koruyacağız. "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz."

yukarı çık
0
Paylaşım