Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Eğitim İş’ten Kınama

  • Yazan 
Antalya Eğitim İş’ten Kınama

BİRLEŞİK Kamu İş Konfederasyonu İl Temsilcisi ve Eğitim İş Başkanı Mehmet Balık, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı. Eğitim İş Başkanı Mehmet Balık, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son zamanlarda yaşananların terör olayı olmanın ötesinde bir iç savaş ve bölünme tehdidiyle karşı karşıya olduğu kaygısı uyandırdığını söyledi.

Son olarak Ankara'da gerçekleşen alçakça saldırıda bu kaygılarında haklı olduklarını gördüklerini vurgulayan Balık, "Olaylar, artık Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde yaşanan ve sadece bölgeyi etkileyen olaylar olmaktan çıkarak bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eder hale gelmiştir" dedi.

Eğitim İş Başkanı Mehmet Balık, açıklamasında şunlara yer verdi:

"TBMM, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en önemli kurumlarının ortasında bomba patlaması ve katliam yapılmasının, oradaki yurttaşların yaşamlarına yönelik bir saldırının ötesinde Suriye'de yaşanan savaşa ülkemizi ve askerlerimizi ikna etme aracı olduğu kaygısını taşımaktayız.

Yugoslavya, Irak ve Libya'nın parçalanmasından sonra şu anda Suriye'de gerçekleştirilmek istenen bölünme sürecinin hızla ülkemize doğru gelmekte olduğu endişesi artarak devam etmektedir. Bu savaş bizim ve masum bölge halkının savaşı değil, emperyalizmin ve onların yerli işbirlikçilerinin sömürü, çıkar ve paylaşım savaşıdır. "

'ULUSAL BİRLİĞİ HEDEF ALIYOR'

Son dönemlerde artan terör olayları ve en son Ankara'da yaşanan katliamın ulusal birliğe, bütünlüğe, farklı kültür ve inançların kardeşçe, hoşgörüyle barış içerisinde yaşam bulduğu coğrafyaya kasteder hale geldiğini savunan Mehmet Balık, "Ülkemizi yöneten siyasal iktidar olayın faillerini ve arkasındaki güçleri en kısa süre içerisinde ortaya çıkarmadığı takdirde, bu ülkenin İçişleri Bakanı ve Emniyet Teşkilatının başındaki yetkililerin mazeretsiz olarak istifa etmeleri gerekmektedir. Çünkü bu alçakça saldırı Türkiye Cumhuriyetinin başkenti Ankara'nın kalbinde; ulusal birliğimize, bütünlüğümüze, cumhuriyetimize ve barışa atılmıştır" dedi.

Balık, açıklamasının devamında "Ulusal bağımsızlığımıza ve bütünlüğümüze laik demokratik cumhuriyetimize, barışımıza ve kardeşliğimize yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu kanlı saldırıda yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım