Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Eğitim İş: Cumhuriyet Aydınlarını Hedef Alan Açıklamalar Geri Alınmalıdır!

Antalya Eğitim İş: Cumhuriyet Aydınlarını Hedef Alan Açıklamalar Geri Alınmalıdır!

Eğitim İş Antalya Şube Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına atama ile getirilen Ak Partili Alinur Aktaş'ın seçim çalışmasında yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi.

Eğitim İş Antalya Şubesi Yönetim Kurulu, yazılı açıklamasında “Atanmış başkan İnegöl'de yaptığı konuşmada Cumhuriyetin Vatansever Aydınları Nazım Hikmet, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve Türkan Saylan hakkında "devlete ve bayrağa savaş açmış kişiler" diye bahsederek,

toplumun büyük bir kesimi tarafından saygı duyulan bu değerlerimizi, seçim kampanyasına malzeme yapmıştır”

Siyasilerin seçim çalışmalarında yapacağı konuşmalarda daha dikkatli olmasını söyleyen açıklama şöyle devam etmekte:

“Oysaki hepimiz, hedef tahtasına koyulan bu Cumhuriyet Aydınlarımızın yaşamları boyunca yüreklerinde taşıdıkları ülke sevgisini çok iyi biliyoruz.

Dinle sorunlu diye ifade edilen Sayın Bahriye ÜÇOK aydın bir ilahiyatçıdır. Tüm yaşamını İslamiyet'i siyasi ve ekonomik rant aracı haline getiren çıkar çevreleri ile mücadele ederek geçirmiştir.

Halkına, ülkesine duyduğu sevgisinin bedelini canı ile ödemeyi bile göze almış, fakat yaşamının hiçbir döneminde 15 Temmuz teröristlerinin sofralarında maklubeye kaşık sallayanlar gibi, vatan hainleriyle işbirliği yapmamıştır.

Uğur Mumcu ülkeyi yönetenlerin bir dönem "sayın" diye hitap ettikleri bölücü terör örgütü liderinin, devletin içindeki derin yapılarla ilişkisini ortaya çıkarmak üzere araştırma yaparken katledilmiş, vatan sevgisinin bedelini canı ile ödemiştir gerçek bir vatanseverdir.

Türkan Saylan 75 yıllık yaşamını bu ülkenin çocuklarının eğitimine adamış bir vatanseverdir. Yoksul halkımızın kız çocukları tarikatların tezgahına düşmeden okuyabilsinler, ayakları üzerinde durabilsinler diye yaşamı boyunca mücadele etmiş,

kanser hastalığıyla mücadele ederken hasta yatağında fetö terör örgütünün hedefi haline gelmiştir. Fetönün o gün eksik kalan hesaplaşmasını bugüne taşıyanların neye hizmet ettikleri açıkça görebiliyoruz.

Nazım Hikmet, işgal altındaki vatan topraklarının bağımsızlığı için toprağa düşen vatan kahramanlarımızı Kuvai Milliye Destanı şiiri ile en güzel duygularla anlatacak kadar vatan sevgisi ile doludur.

Nazımın vatan sevgisi öylesine yoğundur ki hapisler ve sürgünlerle geçen yaşamının tek vasiyeti, bir çınarın gölgesinde Anadolu'da bir köy mezarlığına gömülmektir.

Ancak tüm bunlar konuşulmasın diye gündemin sorumsuzca sözlerle değiştirilmesi çabasını kınıyor, Cumhuriyetin vatansever aydınlarına söylenen çirkin sözlerin geri alınmasını bekliyoruz.

Yerel seçimlere 1 ay kadar süre kalmışken adayların, siyasi partilerin ve liderlerin daha duyarlı ve sorumlu kampanyalar yürütmesini bekliyor, tüm kesimleri sağduyulu davranmaya davet ediyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım