Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya DP İl Başkanı Kartal: Şeker Fabrikaları Kapatılamaz!

Antalya DP İl Başkanı Kartal: Şeker Fabrikaları Kapatılamaz!

Resmi Gazetede yayınlanan 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi ile ilgili açıklama yapan Kartal, “Şeker Fabrikaları millidir. Milli olan bir endüstri ürünü pancarı üreten şeker fabrikaları kapatılamaz” dedi. Demokrat Parti (DP) Gazipaşa İlçe Başkanlığı’na ziyarette bulunan

İl Başkanı Hasan Ali Kartal’ın gündeminde özelleştirilmek istenilen şeker fabrikaları vardı.

 “Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (Türkşeker) bağlı 14 fabrikanın satışı için ihalenin başladığı Resmi Gazete’de ilan edildi” diyen Hasan Ali Kartal, “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Afyon, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum ,

Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat’taki fabrikaların özelleştirileceği belirtildi.

Üretilen şeker pancarının, üreticilerin ve yaş küspe hayvancılarının, şekerin ise tatlandırıcı sektörünün lokomotifi konumunda olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Başkan Kartal, “Yüksek şeker potansiyeline sahip olan Türkiye'de şeker pancarı tarımının ve endüstrisinin korunarak desteklenmesi gerekirken özelleştirme yapılmasının mantığını anlamakta zorlanıyoruz.

Şeker pancarı çiftçiden, işçisinden, toptancısından, bakkalından, marketinden, pastacısından, tatlıcısından nakliyecisine kadar herkesin umut ve ekmek kapısıdır” dedi

Hayvan besicilerinin temel besin kaynağının küspe ve melez ayrı bir geçim kaynağı olduğunu aktaran Kartal, Pancardan üretilen alkol ve ispirto ise başka iş kapılarını açmaktadır.

Böylesi ülkenin milli gelir kaynağının özelleştirilmesi, ürünlerin başka ülkeden alınması doğru değildir. Cumhuriyetin ilk yıllarında şeker fabrikaları kurulduğunda “Beyaz Devrim” adıyla adlandırılıyordu” dedi.

 “Şeker Fabrikaları millidir” diyen DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, “Milli olan bir endüstri ürünü pancarı üreten şeker fabrikaları kapatılamaz. Aksine geliştirilip çoğaltılması gerekmektedir. Her yurttaş iyi düşünüp şeker fabrikalarına sahip çıkmalıdır. 

Özelleştirilip kapatılan yeni fabrikalar, yeni üretim alanları açılmalı. İşsizlik biran önce önlenmelidir” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım