Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya DİSK Emekli Sen’e Yoğun Katılım

Antalya DİSK Emekli Sen’e Yoğun Katılım

DİSK’e bağlı Tüm Emekli Sendika binasında bugün üye katılım toplantısı vardı. 40 yeni üye ile sendikanın üye sayısı 1300’e ulaştı. DİSK Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen, üye katılım toplantısında katılanlara teşekkür ederek, güçlerine güç kattıklarını ve sendikaya katılımların önümüzdeki günlerde daha da artacağını söyledi.

Özgen toplantıda yaptığı konuşmada her bayram emeklilere bir maaş ikramiye verilmesi için hükümete baskı yaptıklarını belirterek, “Hükümetin harcamalarından bize fırsat kalmıyor. Emekliler ekonomik sıkıntı içine giriyorlar” dedi.

DİSK Tüm Emekliler Sendikası (Emekli Sen) tarafından basın açıklaması düzenlendi. DİSK Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen, tüm bayramlarda emeklilere bir maaş ikramiye verilmesi için çalışmalar yaparak hükümete baskı kurmaya çalıştıklarını bildirerek, hükümetin harcamalarından kendilerine fırsat kalmadığını ve emeklilerin ekonomik sıkıntı içine girdiklerini dile getirdi.

“40 Yeni Üye”

Başkan Özgen, 1995 yılında kurulmuş bir sendika olduklarını belirterek, “O günden bu yana sendikamız çalışmalarını devam ettirmektedir. 56 ilde örgütümüz var. Antalya’da kayıtlı üyemiz bugün bin 200’ü geçti.

Bugün toplu üye kaydı yaptık. 40 kişi üye oldu. Biz de bir mevsim açılışı yapmış olduk. Yazın emekliler yaylada ya da tatildeydiler.

Bu nedenle çalışmalarımızı yürütememiştik. Ama bugün kadın komisyonumuzun yaptıkları pişi ve diğer yiyecekler ile bir araya geldik. Bundan sonra her ayın ilk Pazartesi günü toplantı düzenleyeceğiz” dedi.

“Emekliler Yıkılmayacak”

Emekli Sen olarak sınıf mücadelesine devam ettiklerini ifade eden Başkan Özgen, sınıf mücadelelerinde kesinlikle emeklilerin yılmayacağına dikkati çekti. Özgen, “Çünkü emekliler bir düzeni değiştirebilecek güçtedir.

Bizim en büyük çalışmamız, emeklilerin yaşam standardını yükseltmektir. Bunun için maaşların istediğimiz düzeyde verilmesi için sık sık çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Eylemler Yapıyoruz”

Her bayramda emeklilere bir maaş ikramiye verilmesi için hükümete baskı kurmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Özgen, bütün Türkiye’de aynı anda eylemler yaptıklarını vurguladı.

Özgen, “Fakat ne yazık ki hükümetin harcamalarından bize fırsat kalmadığı için bize vermiyorlar. Vermedikleri için de o paralar piyasaya dönmüyor ve emekliler ekonomik sıkıntı içine giriyorlar” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım