Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’daki Yangında Flaş Gelişme: O Mahalleye Doğru Gidiyor!

Antalya’daki Yangında Flaş Gelişme: O Mahalleye Doğru Gidiyor!

Antalya'nın Alanya ilçesi Sapadere Kanyonu'nda çıkan orman yangını rüzgar nedeniyle Gazipaşa ilçesi Yeniköy Mahallesine doğru yön değiştirdi. Alanya’nın Sapadere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 10.00 sıralarında yangın çıktı.

Sapadere Kanyonu bölgesinde rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler yerleşim yerlerini tehdit etti. Jandarma ekipleri bölgeye giriş-çıkışları kapatırken, yangın Gazipaşı’nın Yeniköy Mahallesine doğru yön değiştirdi.

Yangına, Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne ait çok sayıda arazöz, dozer ve itfaiye ekipleriyle 3 yangın söndürme helikopteri, bir uçak ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale ediliyor.

GAZİPAŞA SINIRINA DAYANDI

Yangının etkili olduğu Sapadere Mahallesi'nde 5 ev tamamen yandı, 15 ev yangından zarar gördü, 20 ev de jandarma tarafından boşaltıldı. Yangın Fakırcalı Mahallesi'ni de aşıp Gazipaşa'nın Yeniköy Mahallesi sınırına kadar geldi.

Yangının yaklaşık 10 kilometrelik bir alanda etkili olduğu belirtildi. Bölgede yangının devam ettiği, sıcak esen rüzgarın da etkisiyle yer yer yangının yayıldığı görüldü. Sapadere bölgesinde ekipler yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgedeki yangını kontrol altına alırken, yüksek kesimlerde yangının devam ettiği kaydedildi.

"HERKES KORKU İÇİNDE"

Sapadere Mahalle Muhtarı Hasan Ünal, "Yangın saat 10.30 sıralarında başladı. Çok kısa sürede ormanlık alandan yerleşim alanına indi. Ekipler müdahale etti ama yetersiz kalıyor. Sıcak hava ve rüzgar var. Şu an Gazipaşa'ya kadar yangın yayıldı.

Bizim mahallemizde 5 ev kül oldu. 15 ev yangından zarar gördü, birçok evi de jandarma boşalttı. Çalışmalar devam ediyor. Korkuyoruz, herkes korku içinde. Evlerimize çıkamadığımız için korku içinde aşağıda bekliyoruz" dedi.

GAZİPAŞA'YI KÜL VE BULUT KAPLADI

Alanya Sapadere Kanyonu mevkiinde çıkan orman yangının etkileri komşu ilçe Gazipaşa'da da hissedildi. Yangın nedeniyle yayılan kızıl bulutlar Gazipaşa semalarını kapladı. Bulutlarla birlikte küller de ilçeye yayıldı.

Market işletmecisi Yüksel Bulut, "Alanya'da çıkan yangının etkilerini bizler havanın öğle saatlerinde kapanıp kül olarak üzerimize yağmasıyla hissettik" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım