Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’daki Doktora Şiddet TTB Tarafından Sert Bir Dille Kınandı

Antalya’daki Doktora Şiddet TTB Tarafından Sert Bir Dille Kınandı

‘Şiddeti Kanıksamayacağız. Haklı Talebimizi Yılmadan Haykıracağız’  başlığıyla Türk Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Naci İşoğlu yazılı bir açıklama ile Antalya Şifa Hastanesi’nde doktora bir hasta yakını tarafından sözel şiddet uygulanmasına sert tepki gösterdi.

Antalya Şifa Hastanesi’ndeki bir doktora hasta yakını tarafından ‘sana kurşun yağdırırım, seni işinden attırırım’ yönündeki tehditler karşısında konu ile ilgili TTB tarafından bilgi edinmek için o hastaneye gidip doktorla görüşme yapıldığını belirten açıklamada

son yıllarda doktorlara yönelik şiddet sert bir dille kınandı.

TTB Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada şunlar belirtilmekte: “Yine hekime ve sağlık çalışanına yönelik şiddet haberi ile sarsıldık. Yaşam hakkımızı tehdit eden, mesleğimizi gereği gibi yapmamızı engelleyen şiddetle her an karşı karşıyayız.

Yapılmak istenen gibi şiddeti kanıksamayacağız. Her seferinde biraz daha yüksek sesle haklı talebimizi yılmadan haykıracağız.

Bu sefer şiddet 24.03.2019 tarihinde Antalya Akdeniz Şifa Hastanesi’nde yaşanmıştır. Olayın geçtiği hastanede meslektaşlarımızı ziyaret ederek aldığımız bilgilere göre kendisine hastanın sağlığı açısından önemli olan bir tıbbi uyarı yapılması nedeniyle bir hasta yakını tarafından,

sağlık çalışanı sözel şiddet ve tehditlere maruz kalmıştır. O an sorumlu çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı hekimin sağlık çalışanını güvenli bir yere aldıktan sonra olayın ne olduğunu anlamak için hasta yakınına sorunun ne olduğunu sormasıyla şiddet meslektaşımıza yönelmiştir.

Sadece ve sadece hastasının sağlığını ilgilendiren zorunlu tıbbi uyarı yapılması gerekçe gösterilerek meslektaşımızın yakalarından tutulmak ve hırpalanmak suretiyle, kurşun yağdıracağını, onu mahvedeceğini, işinden attıracağını... İfade eden tehditlerle devam eden şiddet, olaya müdahale eden görevliler gelen kadar devam etmiştir.

Beyaz kod uygulaması yapılmış ve yasal süreç hekim arkadaşımız tarafından başlatılmıştır.

Hekimlere yönelik silah kullanarak yaşamına kast edeceğini ifade eden tehditkar saldırılar neredeyse olağan hale gelmiştir. Tüm kamuoyunun bildiği gibi bazen direkt silah kullanılarak tehdidi aşan boyutta vahşice meslektaşlarımızın canlarına kıyılmıştır.

Hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarını küçük düşüren, hedef gösteren, aşağılayan ve toplumu kışkırtan bilinçli söylemler elbette ki şiddetle somutlanacaktır.

Her seferinde tekrarlamaktan bıkmayacağız. Çıkarttığınız sözde sağlıkta şiddet yasasına kanmadık kanmayacağız. Çıkartılan yasa şiddet uygulayanları koruma yasasıdır. Toplumu ve sağlık ortamını yanıltma yasasıdır.

Acilen Türk Tabipleri Birliğinin hazırladığı ''sağlıkta şiddet yasa tasarısı'' yasalaşmalıdır. Her zaman olduğu gibi tek vücut meslektaşlarımızın yanındayız. Sürecin yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım