Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’daki ‘Bahşiş’ Cinayetinde Flaş Gelişme

Antalya’daki ‘Bahşiş’ Cinayetinde Flaş Gelişme

Antalya’da çalıştığı pastanenin müdürü 32 yaşındaki Ümit Turan'ı, kız arkadaşının işten çıkartılmasına neden olduğu ve payına düşen 1200 lira bahşişi vermediği gerekçesiyle öldürmekten yargılanan tezgâhtar 31 yaşındaki Yunus Bağış'ın, ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.

Antalya'da bir pastane zincirinin Meltem Mahallesi'ndeki şubesinde müdür olarak çalışan Ümit Turan, geçen yıl 18 Eylül gecesi saat 03.00 sıralarında Kepez İlçesi'ndeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda birlikte bira içtiği kişi tarafından bıçaklandı.

Saldırgan olaydan sonra kaçarken, ağır yaralanan Turan kendisini pastanede birlikte çalıştığı Yunus Bağış'ın bıçakladığını söyledi. Turan hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan sonra gözaltına alınıp tutuklanan Yunus Bağış hakkında kasten öldürme suçundan Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Tutuklu yargılanan Yunus Bağış önceki duruşmalardaki ifadesinde, "Ümit Turan müdürümüz olduğu için bahşiş kutusunun anahtarı da ondaydı. 1200 lira bahşiş alacağım birikmişti.

Bu parayı vermesini istediğimde Ümit Turan hep atlatıyordu. Bunun üzerine işyeri sahibine bahşiş paralarımızı alamadığımızı söyledim. Bu nedenle Ümit Turan bana kızdı. İşyerindeki sorunlar yüzünden psikolojik tedavi görmeye başladım ve paramı alamadan işyerinden ayrıldım" dedi.

Olay günü de Ümit Turan ile Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda buluştuklarını, önce birlikte alkol aldıklarını anlatan Yunus Bağış, şöyle devam etti:

"Ben yine 1200 lirayı ödemesini istedim. Bunun üzerine bana küfretti, 'Şerefsiz, sana para yok' diyerek cinsel organını gösterip 'Nah bunu alırsın' dedi. Çok öfkelendim.

3- 4 ay kadar önce bir bıçak almıştım. Bu bıçağı sürekli taşıyordum. Bıçağı çıkararak Ümit Turan'a üç-dört kez vurduğumu hatırlıyorum. Çok pişmanım. Antidepresan kullanıyorum, başka da bir rahatsızlığım yok."

Tasarlayarak Kasten Öldürme Suçundan Cezalandırılması İstendi

Davanın bugünkü duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet Savcısı, 10 yıldan beri Ümit Turan ile aynı pastanede çalışan sanığın bir dönem maktulle aynı evi paylaştığını kaydetti.

Sanığın duygusal ilişkide bulunduğu aynı pastanede çalışan Gamze Ö.'nün işten çıkartılması nedeniyle Ümit Turan'ı suçladığı, bu nedenle aralarında husumet başladığı belirtilen mütalaada, olaydan 3- 4 gün kadar önce de sanığın işten ayrıldığı kaydedildi.

İşten ayrıldıktan sonra ısrarla Ümit Turan ile görüşmek isteyen Yunus Bağış'ın vedalaşmak istediğini söyleyerek ikna ettiği maktulü evin önündeki parkta birlikte bira içtikten sonra birçok kez bıçaklayarak öldürdüğü belirtilen mütalaada, sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.

Sanık avukatının savunma hazırlamak için süre talep etmesi üzerine duruşma ertelendi.

yukarı çık
0
Paylaşım