Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Zararlı Böceğe, Yararlı Böcekle Savaş!

Antalya’da Zararlı Böceğe, Yararlı Böcekle Savaş!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde, 7 bin 500 turunç ve 20 bin nar ağacında bulunan zararlı böceklerle mücadele etmek üzere çok sayıda yararlı böcek doğaya salındı. Konyaaltı Belediyesi ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen

'Turunçgil ve Nar Unlu Bitine Karşı Biyolojik Mücadele' projesinin startı, tarımın yoğun yapıldığı Çakırlar Mahallesi'nde çiftçi ve muhtarların katılımıyla yapıldı.

Proje hakkında bilgi veren BATEM Biyolojik Mücadele Bölüm Başkanı Ali Öztop, turunçgil ve nar bahçelerinin ana zararlılarından olan turunçgil unlu bitine karşı 'Leptomastix Dactyopii ve Cryptolaemus Montrouzieri' adlı faydalı böcekleri kullanarak biyolojik mücadele uygulaması başlattıklarını söyledi.

Haberin Videosu:

Faydalı böceklerin turunçgil ve narda bulunan zararlı un biti böceklerini yiyerek yaşadığını ifade eden Ali Öztop, bu böceklerin bitkilerde oluşan ekonomik zararı alt seviyede tuttuğunu belirtti. Öztop, bu böcekler sayesinde herhangi bir zirai ilaç kullanmadan zararlı böceklere karşı mücadele ettiklerine vurgu yaptı.

Doğaya bırakacakları diğer bir yararlı böceğin de yumurtalarını zararlı böceklerin içine bırakarak bu böceği ortadan kaldırdığına işaret eden Ali Öztop, “Yararlı böcekler sayesinde yaz boyunca turunçgil ve nardaki zararlı böceklerle biyolojik yolla mücadele edilecek.

Burada ilaç kullanılmıyor, böylece ne çevre ne de insanlar zarar görüyor ve tüketiciler zararsız gıda tüketmiş oluyor. BATEM olarak 20 yıldır yararlı böcek üretiyoruz ve devlet de bu yönde destek sağlıyor" dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise Konyaaltı ilçesinde belediye ve BATEM olarak köylüye ve muhtarlara farklı projelerle destek vermeye çalıştıklarını anlattı.

Böcek, “Bu günde doğaya yararlı böcek salacağız ve ilaç kullanımına gerek kalmayacak. 7 bin 500 turunçgil ve 20 bin nar ağacına yararlı böcek uygulamamız olacak. İnşallah bunun sonucunu da alacağız. Amacımız ekotarımla ilaçsız tarımı daha da geliştirmek" dedi.

Konuşmalardan sonra çok sayıda yararlı böcek turunçgil ve nar ağaçlarına bırakıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım