Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Yüzlerce Kişiyi Dolandırmıştı! Kardeşi: Soyadımın Kurbanı Oldum

Antalya’da Yüzlerce Kişiyi Dolandırmıştı! Kardeşi: Soyadımın Kurbanı Oldum

Antalya’da yüzlerce kişiyi dolandıran ve kamuoyunda 'Ferrarili müteahhit' olarak bilinen Ahmet Sakızoğlu'nun kardeşi Osman Sakızoğlu, soyadının kurbanı olduğunu söyledi. Antalya'da aynı daireyi birden fazla kişiye satarak

176 kişiyi dolandırmak suçundan toplam 528 yıl hapis cezasına mahkum edilen, Ferrari marka otomobille çektirdiği fotoğraflar nedeniyle 'Ferrarili müteahhit' olarak tanınan Ahmet Sakızoğlu'nun kardeşi işadamı Osman Sakızoğlu, soyadı yüzünden ticari itibarının zedelendiğini ve iflas ettiğini söyledi.

Kardeşi Ahmet Sakızoğlu'nun 2013 yılının Mayıs ayında dolandırıcılık suçundan tutuklandığını hatırlatan Osman Sakızoğlu, "Kardeşim 14 ay cezaevinde kaldı ve yargılandığı Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından elektronik kelepçe takılmak koşuluyla tahliye edildi.

Yargılanması sürerken 31 Mart 2015 tarihinde ülke genelinde meydana gelen elektrik kesintisinde elektronik kelepçesini kırıp ortadan kayboldu. Aynı mahkeme 14 Nisan 2016 tarihinde kardeşimi 176 dolandırıcılık olayında, her bir satış için 3'er yıl olmak üzere toplam 528 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kardeşim Ahmet Sakızoğlu bu yılın şubat ayında başka bir olaydan kesinleşmiş 7 ay 15 günlük hapis cezası nedeniyle uzlaşma yasasından yararlanmak amacıyla Kütahya'da teslim oldu. Kardeşime verilen 528 yıl hapis cezası ise Yargıtay tarafından henüz onanmadı" dedi.

Yaşananlardan kendisinin, eşinin ve çocuklarının hem maddi, hem manevi etkilendiğini sözlerine ekleyen Osman Sakızoğlu, "Kardeşim hakkında ulusal ve yerel basında çıkan haberler sonrasında aynı sektörde faaliyet göstermem nedeniyle benim de şirketim etkilendi.

Soyadımdan dolayı kardeşim yüzünden ticari itibarım zedelendi. 2013 yılında artık iş yapamaz hale geldim. Bu nedenle şirketimi müşterilerim mağdur olmasın diye devrettim. İşlerimi düzeltmek için bir süre yurt dışına çıktım.

Hakkımda verilmiş hiçbir yargı kararı olmamasına rağmen 'kaçtı' dediler. Hiçbir yere kaçmadım. İşte döndüm ve hakkımda açılan davalara tek tek katılıyorum" diye konuştu.

Osman Sakızoğlu'nun avukatı Halit Kepez ise müvekkilinin bugüne kadar 6 davadan beraat ettiğini hatırlatarak, "50'ye yakın dava için takipsizlik verildi. Halen devam eden 3 davamız var. Bunlardan da beraat bekliyorum" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım