Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya'da Yoğun Bakım Sayısı Arttı

Antalya'da Yoğun Bakım Sayısı Arttı

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı sağlık tesislerindeki yoğun bakım yatak sayısı 303'e ulaştı. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, yoğun bakım ünitelerinin özellikli sağlık hizmetlerinin başında yer aldığını belirtti.

Yoğun bakım ünitelerinin en ağır hastaların takip ve tedavisinin yapıldığı, hastaneler içinde en fazla kaynağın kullanıldığı, donanımı ve uygulamalarıyla çok özel birimler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yoğun bakım hizmetlerinde standardizasyon sağlandığını kaydetti.

Prof. Dr. Yılmaz, Antalya'da bu kapsamda çalışma yaptıklarını, yoğun bakım ünitelerinin modernize edildiğini ifade etti.

1 Ocak 2015'de Antalya'da göreve başladığını hatırlatan Prof. Dr. Necat Yılmaz, geçen 2 yıllık süreçte bünyelerindeki hastanelerin kalite ve nitelik bakımından gelişmesi, eksikliklerin giderilmesi için plan ve program dahilinde ekip ruhuyla çalıştıklarını kaydetti.

Yoğun bakım ünitelerindeki yatak sayısı ve seviyesinin artması için büyük çaba harcadıklarını anlatan Prof. Dr. Yılmaz, "2015 yılında ilçe ve merkez sağlık tesislerimizde 196 olan erişkin ve yeni doğan yoğun bakım yatak sayımızın 2016 yılında 303'e çıkardık" dedi.

Gelecek 2 ay içinde hizmete girmesi planlanan yeni sağlık tesislerinde 100 erişkin, 27 çocuk ve 33 yeni doğan olmak üzere toplam 160 yoğun bakım yatağının daha Antalya'ya kazandırılacağını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, "Hizmete giren yoğun bakım yatakları ve yükselen seviye hastalarımızın sevklerinin azalmasına ve nitelikli sağlık hizmeti almalarına katkı sağladı" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım