Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Üniversite Hastanesinin Otopark Sorunu Çözülüyor

Antalya’da Üniversite Hastanesinin Otopark Sorunu Çözülüyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde yoğunluk nedeniyle yaşanan otopark soru üzerine 300 araçlık ek alan oluşturuldu. AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, hastanenin mevcut 1550 araç kapasiteli otoparkının yetersiz kaldığını söyledi.

Hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınlarının yaşadıkları otopark sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını anlatan Prof. Dr. Ünal, hastane acil servisinin hemen karşısında yer alan 4500 metrekarelik alanın Konyaaltı Belediyesi tarafından asfaltlandığını ve kullanıma sunulduğunu söyledi.

Öğretim üyelerine ait otopark alanlarının da üstlerinin kapatılması ve yenilenmesi için çalışmaların sürdüğüne değinen Prof. Dr. Ünal, "Hastanenin otopark kapasitesi 1550 iken yapılan çalışmalar neticesinde 1800'e çıkartılıyor.

Kapasite artırımı için her alanı değerlendiriyoruz, çalışmalarımız bu yönde de sürüyor. Otopark sahalarındaki sorunlar bölge bölge ele alınarak çözümlenecek" diye konuştu.

Rahatlama Olacak

Yeni yapılan park alanlarıyla otopark sorununda rahatlama sağlanacağını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Hastanenin çıkış kapısını değiştiriyoruz. Karayollarının düzenlemesini bekliyoruz.

Ayrıca hastaneden ilk 15 dakika içinde çıkış yapanlardan ücret almayacağız. 15 dakikadan sonra da kademeli ücretlendirme yapacağız. Sirkülasyon daha hızlı olacak ve otopark sorunu düzelecek diye düşünüyoruz.

Bütün bunları yaptıktan sonra da kreş alanının yanında katlı otopark projemiz var. Bu proje de tamamlandığında otopark sorunu tamamen çözülmüş olacak" dedi.

 

yukarı çık
0
Paylaşım