Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da, UNESCO’nun 'Aday Doğal Alan' Listesindeki Alana Taş Ocağı

Antalya’da, UNESCO’nun 'Aday Doğal Alan' Listesindeki Alana Taş Ocağı

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, özel bir maden şirketi, su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanları, dağ keçilerinin doğal yaşam alanı içinde ÇED raporu alınmaksızın taş ocağı açılması için çalışma başlattığı açıkladı.

Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, özel bir maden firmasının, 'Çevresel Değerlendirme Raporu' (ÇED) alınmaksızın Başbadem mevkiinden başlayıp Söğütbeli'ne kadar devam eden, su kaynakları, sedir, ardıç ve ladin ormanlarını,

dağ keçilerini ve endemik bitkileri üzerinde barındıran 1000 dekar alanda mermer ocağı açılması için başvuru yaptığını kaydetti.

Daha öncede bölge halkının rızası alınmadan aynı yöreye mermer ocağı açılmak istendiğini kaydeden Başkan Küçükkuru, Antalya Valiliği İl Özel İdaresi'nin izin vermediğini,

bu nedenle Antalya il sınırından 15 kilometre içeri girilerek bu alanın Konya il sınırlarına bağlanıp mermer ocağı açıldığını ifade etti.

İbradı-Akseki ormanları bölgesinin değişik disiplinlerdeki araştırmacıların yaptıkları çalışmalara dayanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Dünya Yaban Hayatını Koruma Vakfı (WWF) tarafından

belirlenen çok önemli 9 alandan biri seçildiğine işaret eden Serkan Küçükkuru, şunları kaydetti:

"Ayrıca, UNESCO Dünya Miras Listesi Türkiye Birimi tarafından yapılan iki yıllık değerlendirmelerle hazırlanan 'Aday Doğal Alan' önerileri listesinde, bazı yıllarda ön plana çıkmaktadır.

Ülkemizin sahip olduğu doğal ve kültürel varlıkları kullanma hakkı, sadece bugünkü kuşağa ait bir hak değildir. Gelecek kuşaklar, bizim kuşaktan çok daha ileri düzeyde sahip olacakları teknolojilerle,

bu varlıkları hem de daha akıllıca kullanma hakkına sahiptir. Ayrıca Milli Parklar ve bazı kurumlar tarafından hazırlanan bioçeşitlilik raporlarına göre bu yöre özel korumalı alan kabul edilmektedir.

İlginç olan ülkemizde bu yıl kardelen sökümünün yasaklandığı yıl olmasına rağmen bizim Kardelen Festivali düzenlediğimiz yerde böyle bir girişimde bulunulmasıdır.

Yöremizde bundan sonra açılacak mermer ve taş ocakları öncelikle ilçemizin içme su kaynağını kirletecek, hava kirliliğine sebep olacak, dağ keçileriyle yılkı atlarının doğal yaşamlarını tahrip edecektir.

Endemik bitkileri zarar verecek ve yörede yapılacak arıcılık ve hayvancılık faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyecektir."

Başkan Serkan Küçükkuru, 29 Nisan pazar günü saat 13.00'da Karamıklı Yaylasında kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım