Menu
RSS

Antalya’da Toprak Kokan Sergi

Antalya’da Toprak Kokan Sergi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü'nde öğretim görevlisi Gülşen Öztürk, çamurdan ürettiği sanat eserlerini 'Derinlikteki Cevherler' adıyla beğeniye sundu.

Muratpaşa Belediyesi'ne ait Değirmenönü Sanat Merkezi'ndeki seramik sergisinin açılış kurdelesini GSF Dekanı Prof. Sadettin Sarı, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, sergi sahibi öğretim görevlisi Gülşen Öztürk birlikte kesti.

GSF Dekanı Prof. Sadettin Sarı ile Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Gülşen Öztürk'ün çamuru şekillendirerek ürettiği sanat şaheserlerine "Muhteşem" diyerek övgüler yağdırdı, her bir eseri dikkat ve hayranlıkla inceledi, uygulanan teknikler konusunda bilgi aldı. Öztürk'ü, öğrencileri de yalnız bırakmadı.

Gülşen Öztürk'ün, doğa ve deniz altı dünyasına da dikkat çekilen eserleri arasında Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Türk askerlerinin toprak ve deniz altında çürümüş su mataraları da yer aldı. Öztürk, mataraları çamuru yorumlayarak tasarladığını belirterek, "Tüm cevherler denizin dibinde, toprak altında yatıyor" dedi.

Her bir eserini tüm kil çeşitlerini kullanarak, defalarca deneme çalışması yaparak, dikkat ve özenle ürettiğini kaydeden Gülşen Öztürk, birçok eserinde endüstriyel ürünler de kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım