Menu
RSS

Antalya’da Ramazan Fırsatçılarına Göz Açtırılmayacak

Antalya’da Ramazan Fırsatçılarına Göz Açtırılmayacak

Serik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Ramazan ayında tüketim artışını fırsat bilerek uygunsuz gıda ürünü üretim ve satışı yapanlara fırsat vermeyeceklerini söyledi. Serik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu, geçen sene Ramazan ayında

Serik genelinde gıda üretim, satış ve sunum yerlerine toplam 113 denetim gerçekleştirildiğini, bir önceki döneme göre denetimlerde yüzde 120'lik artış olduğunu söyledi.

Bu yılki Ramazan denetimlerinin de aynı hassasiyet içerisinde yapılacağını aktaran Çömezoğlu, "Tüketim artışını fırsat bilerek uygun olmayan gıda ürünlerinin üretim ve satışını yapanlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

2016 yılında üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yaklaşık 1517 denetim yapıldığını anlatan Çömezoğlu, bu denetimlerde gıda mevzuatına uygun faaliyet göstermeyen gıda işletmelerine 41 idari para cezası uygulandığını, 3 işyeri için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve kesilen toplam idari para cezası tutarının 123 bin 389 lira olduğunu kaydetti.

En çok idari para cezası uygulanan gıda işletmelerinin 21 adetle gıda satış toplu tüketim yerleri, 14 adetle birincil üretim yerleri ve 6 adetle üretim yerleri olduğuna işaret eden Çömezoğlu, "Gıda üretim yeri olarak 3 adetle ekmek ve ekmek üretim yerleri, 2 adetle süt mamulü, 1 adetle unlu mamuller üretim yerleri en çok idari para cezası uygulanan işletmelerin başında geliyor.

Gıda satış yeri olarak ise 6 adetle her türlü market ve gıda toplu tüketim yeri olarak da 11 adetle otel ve 4 adetle lokanta işletmesi yine en çok idari para cezası uygulanan işletmeler oldu" diye konuştu.

Çömezoğlu, 1 Ocak-23 Mayıs 2017 tarihleri arasında ise 215 adet satış yeri, 190 adet toplu tüketim yeri ve 47 adet üretim yeri olmak üzere toplam 452 adet gıda işletmesi denetlendiğini belirtti.

ÇKS İÇİN SON GÜN 30 HAZİRAN

2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne ilişkin açıklamada da bulunan Çömezoğlu, başvuruların 1 Eylül itibariyle başladığını hatırlattı. Çömezoğlu, "Çiftçilerimiz ÇKS'ye başvurularını ve kayıt güncellemelerini 30 Haziran 2017 tarihine kadar bağlı bulundukları ilçe müdürlüklerimize müracaat ederek yaptırabilir.

Sistemle üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak çiftçilerimizin desteklemeler açısından mağdur olmamaları için belirtilen süre içerisinde kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım