Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Proje Destek Merkezi 'Caretta' Açılıyor

Antalya’da Proje Destek Merkezi 'Caretta' Açılıyor

Akdeniz Üniversitesi İş Dünyası ile İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi(AKİŞMER), öğrencilerin fikir ve projelerinin gelişme sürecine danışmanlık ve mentörlük yapacak 'Caretta Ön Kuluçka Alanı' çarşamba günü açılacak.

AKİŞMER Müdürü Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun, 28 Aralık Çarşamba günü açılışını yapacakları 'Caretta Ön Kuluçka Merkezi'nin, girişimci adayı öğrencilere hizmetin vereceğini söyledi.

4 yıldır Antalya bölgesinde üniversite- sanayi işbirliğine yönelik çalışmalar yürüttüklerini, 'Ön Kuluçka Merkezi'yle de bu çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini vurgulayan Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun, Caretta'nın bölgede tekno-girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağını, bölgedeki tekno-girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için daha fazla nitelikli insan kaynağına ve güçlü ilişkilere ihtiyaç olduğunu, projenin bu açığı gidermede önemli bir misyon üstleneceğini belirtti.

Prof. Dr. Boztosun, 'Caretta Ön Kuluçka Alanı'nın girişimci adaylarının teknoloji tabanlı, yenilikçi, ticari değeri yüksek iş fikirleri üretmelerini ve bu iş fikirlerini ürüne, hizmete dönüştürüp pazara sunmalarını sağlayarak başarılı olmalarına katkı koyacağını anlattı.

Caretta Ön Kuluçka Merkezi'nin bu anlamda Batı Akdeniz bölgesinde bir ilk olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Boztosun, "Bölgedeki diğer kurum ve paydaşların işbirliğiyle, önümüzdeki 5 yıl içinde bu mekanı bölgesel yenilikçi girişimcilik merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Prof. Dr. Boztosun, iş fikri ve projesi olan öğrencilerin ilk aşama rehberleri olarak hizmet veren 'ön kuluçka' merkezlerinin Türkiye'de son yıllarda artmaya başladığını kaydetti.

Özellikle üniversiteler ve teknoparklar tarafından oluşturulan ön kuluçka merkezlerinin genç girişimcilere mekan desteğinin yanı sıra mentörlük, eğitimi verdiğine değinen Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun, "Kuluçka merkezleri yatırımcı ve girişimci buluşmaları sağlayarak girişimcilik ekosistemi için güçlü bir sinerji yaratıyor" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım