Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Otopark İçin Kazılan Göçmen Parkı'nda Dere Yatağı Ortaya Çıktı!

Antalya’da Otopark İçin Kazılan Göçmen Parkı'nda Dere Yatağı Ortaya Çıktı!

Antalya’da, tartışmalara neden olan Göçmen Parkı'nda yapılacak yeraltı otoparkının inşaat çalışmaları sırasında dere yatağı ortaya çıktı. Parkın hemen yanındaki bir binanın ise dere yatağının üzerinden geçen kanal üzerine inşa edildiği belirlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin

Şarampol Projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Göçmen Parkı'nı yeraltı otoparkına dönüştürmek için başlattığı projenin inşaat çalışmaları sırasında dere yatağı bulundu.

Mahallede yaşayan bazı vatandaşlar, dere yatağı ve kanal üzerine inşa edilmiş bir binanın fotoğrafını Antalya Jeoloji Mühendisleri Odası'na göndererek inceleme talebinde bulundu.

Alanda gözlem yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ali Keleş, parkın kazısı sırasında dere yatağının çıktığını hatırlattı. Buradaki yatağın eski ve planlı bir dere yatağı olduğunu belirten Keleş, "Şu anda trafiğin yoğun olarak aktığı yolun altında da kanallar var.

Yolun su gideri de oraya bağlanmış. Özellikle parkın doğu tarafındaki evlere baktığımızda sanki bir bina kanalın üstüne yapılmış. Binanın zemin etüdünü yapan kişiye, etüt yapılmadan bir rapor hazırlatılmış olabilir.

Bina yapılmadan önce burada bir dere yatağı olduğu belirlenmesi lazımdı. Büyük ihtimalle binanın kolonlarının olduğu yerler, dere yatağındaki kanalın üstüne denk geliyor. Dere yatağındaki betonun özelliğine bakmak gerekiyor. Kanalım taşıma gücünün yeterli olup olmadığının incelenmesi gerekiyor" dedi.

BİNA KANALIN ÜSTÜNDE

Parktaki inşaat çalışmaları nedeniyle bir sallantı olduğunu kaydeden Keleş, şöyle devam etti:

"Bu çalışmaların binada sorun yaratabileceği endişesine ben de kapıldım. Alanda darbeli çalışılıyor. Binanın altında da bir boşluk var. Eğer bina projelendirilirken bu boşluk hesaba katılmadan, tamamen kaya olarak değerlendirilmişse binanın stabilitesi anlamında sorun yaratabilir.

Bina, bu dere yatağı ve kanal olayı bilinerek projelendirildiyse problem yaşanmayabilir. Ama böyle olsaydı o bina oraya yapılmazdı. Kimin nasıl yaptığını oda olarak araştıracağız."

Ortaya çıkan kanalın nereye bağlandığını bilmek gerektiğine dikkati çeken Ali Keleş, kanalın muhtemelen eski yerel yönetimler tarafından yapıldığını, ancak bu kanalın haritalara işlenmemiş olduğuna dikkati çekti.

Vatandaşlar, yaklaşık 2 hafta önce Göçmen Parkı'nın aynı şekilde kalması için nöbet tutmuş, alana girmek isteyen iş makineleri engellemişti. Alandaki vatandaşlar polis müdahalesiyle uzaklaştırıldıktan sonra iş makineleri çalışmalara başlamıştı.

yukarı çık
0
Paylaşım