Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da O Köprünün İsmi '15 Temmuz Şehitleri' Olarak Degişti

Antalya’da O Köprünün İsmi '15 Temmuz Şehitleri' Olarak Degişti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı olağan meclisinde üç partinin ortak kararıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanarak kullanıma açılan Çallı Kavşağı’nın üzerinde bulunan köprünün ismi “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Köprüsü” olarak değiştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı olağan meclisi Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında meclis başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla 248 maddeyi görüşmek üzere toplandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel meclisin açılış konuşmasında mazeretsiz bir şekilde meclis toplantılarına 3 defa üst üste katılmayanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı uyarısında bulunarak, ”Bilindiği gibi belirli sürede katılmayan arkadaşlarımız için bir hukuki sorumluluk söz konusudur.

Mazeret göstermeden 3 defa üst üste katılmayan arkadaşlar hakkında meclis üyeliğinin düşürülmesi gibi bir durum var” dedi. Gündem dışı konuşmalarda söz alan parti grup sözcüleri ise bir kez daha 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.

15 Temmuz Bir İşgal Girişimiydi

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 15 Temmuz darbe girişimin bir işgal provası olduğunu belirterek, “Demokrasi ile ele geçirilemeyen iktidarların darbe ile ele geçirilmeye çalışıldığını çok iyi biliyoruz. 15 Temmuz girişimi Türk milletine yapılmış bir işgal provasıydı.

Başarlı olsalardı Türkiye’nin işgal provası uygulamaları hayata geçecekti. Bu millet paramparça olacaktı. O yüzden bunun karşısında duran siyasi parti temsilcilerimizin demokrasi hassasiyeti bu hainlerin planını bozdu.

Bu hainler Türk milletini hesaba katmayarak, bir işgal provasına soyundular. Ama boylarının ölçüsünü aldılar. Hepimizin demokrasiye ihtiyacı var. Millet bu hassasiyetini tankların önüne durarak gösterdi. Amerika’dan ülkemize el uzatmaya çalışan terörist başını hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Çallı Kavşağına Yeni İsim

Her dakika her saat teyakkuz halinde olunması gerektiğini belirten Türel, “Bizler en güzel cevabı projeler ve hizmetlerimiz ile vermeliyiz. Allah korusun başarılı olsalardı bu makamlarında hiçbirimizin oturmasının mümkün olmadığını bile düşünmek nasıl bir şey atlattığımızı anlamaya yeter.

Bu verilen en güzel cevap olmuştur. Türkiye’ye taziyelerini bildirmekte geç kalan bazı liderler 7 Ağustos’tan sonra dökülmeye başladılar. Birliğimiz bozulmadan hiçbir hain bizi yolumuzdan alıkoyamaz” dedi.

Mecliste üç partinin ortak kararı ile geçtiğimiz günlerde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanarak kullanıma açılan Çallı Kavşağı’nın üzerinde bulunan köprünün ismi “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Köprüsü” olarak değiştirildi.

Tünektepe Projesi Kabul Edildi

Diğer taraftan daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından Amerika'da yaşayan bir mimar ile çalıştıklarını açıkladığı ve "Kartpostallık görüntü oluşturarak cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz" dediği Tünektepe projesine yönelik “Turistik Tesis Alanı” olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/100 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Tünektepe projesinin Üzerinde konuşlandıran dev portakalla simgesel bir niteliğe sahip olması bekleniyor.

yukarı çık
0
Paylaşım