Menu
RSS

MHP'li Meclis Üyesi Partisinden İstifa Etti: Doku Uyuşmazlığım Var

MHP'li Meclis Üyesi Partisinden İstifa Etti: Doku Uyuşmazlığım Var

2014 yerel seçimlerinde MHP’den MUratpaşa Meclis üyeliğine seçilen ve partisinin sözcülüğünü yapan avukat Mustafa Taşbaş, partisinden istifa etti. MHP İl Başkanlığı tarafından 16 Nisan 2017 referandumu sırasında, partisinin genel merkezi tarafından kararlaştırılan Evet oyunu kullanmayacağını

ve bu referandumda Hayır oyu kullanacağını belirten Taşbaş, MHP Antalya İl Başkanlığı tarafından kesin ihraç talebiyle Isparta disiplin kuruluna gönderilmişti.

Bu gelişme üzerine partisinin 2017 Haziran seçimlerindeki yenilgisi, daha sonrasında ise Kasım seçimlerinde milletvekili sayısının azalmasına genel merkezin politikalarının neden olduğunu belirten Taşbaş, 16 Nisan referandumu için de “anayasa referandumundaki hukukçu vasfımla yapmış olduğum değerlendirmeler nedeniyle” disipline sevk edildiğini belirtmekte.

(Taşbaş’ın istifa mektubu Vehbi Kaya tarafından sosyal medyada paylaşıldı. İstifa mektubunu oradan alınmıştır.)

Mustafa Taşbaş’ın mektubu şöyle;

KONYAALTI İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI na ANTALYA

KONUSU...: Milliyetçi Hareket Partisi Üyeliğinden İSTİFA ETTİĞİMİN bildirilmesi ve buna uygun işlem yapılması talebi hk.

Milliyetçi Hareket Partisi Konyaaltı İlçe Başkanlığı'nda kayıtlı üyeyim ve aynı zamanda MHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesiyim.

Bugüne kadar partimi hem kamuoyunda ve hem de Muratpaşa Belediye Meclisinde layıkı ile temsil ettiğim ve faydalı olduğum halde, anayasa referandumundaki hukukçu vasfımla yapmış olduğum değerlendirmeler nedeniyle

-başka gerekçe bulamadıklarından olsa gerek

- MHP Antalya il Başkanlığı tarafından komik bir gerekçe olan "...partinin gelişmesine mani olacak hareket ve davranışlarda bulunmak....' Gerekçesi ile tedbirli olarak üyelikten kesin ihraç edilmem talepli olarak Isparta İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiğimi öğrenmiş bulunuyorum.

Bu isnadı kabullenmem mümkün değildir.

Çünkü partinin gelişmesine mani olacak hareket ve davranışlarda bulunanların ben ve benim gibi düşünen ve çalışan parti üyelerinin değil, 7 Haziran seçimlerinde 80 olan milletvekili sayısını 1 Kasım seçimlerinde 40 milletvekiline düşüren, keza 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon ortağı olarak dahi ülkeyi yönetmeye talip olmayan, önemli kararlar alınırken (cumhurbaşkanı adayının kim olacağı-anayasa değişikliği tasarısı vs gibi) il-ilçe yönetimleri ve seçilmiş il ve belediye meclis üyelerinin dahi görüşünü almayan parti yöneticilerinin olduğunu düşünüyorum.

SONUÇ ve TALEP... :Açıkladığım nedenle, çeşitli kademelerinde uzun yıllar emek ve hizmet verdiğim Milliyetçi Hareket Partisi Üyeliğinden İSTİFA EDİYORUM.

İstifamın kayıtlara işlenmesini ve üyeliğimin de düşürülmesi hususunu saygı ile takdirlerinize arz ederim. 29 Mayıs 2017

yukarı çık
0
Paylaşım