Menu
RSS

Meclis Üye Listesi İstifa Getirdi: İyi Parti İl Gençlik Kolları Görevlerinden İstifa Ettiler

Meclis Üye Listesi İstifa Getirdi: İyi Parti İl Gençlik Kolları Görevlerinden İstifa Ettiler

İYİ Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Onur Bilge Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Belediye meclis üye listesinin tepeden inme ve gençliği yok sayma tavrından dolayı İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu olarak görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

İyi Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Onur Özdemir yaptığı açıklamada “görev yaptığımız süre içerisinde şunu gördük ki; milletvekilliği adaylığı sırasında yapılan hatalar, belediye meclis adaylığı listelerinin YSK’ya bildirilmesiyle devam etmiştir.

Bir yandan gençlerin ve kadınların oyuna talip olup öte yandan hiçbir fikrimiz alınmadan tepeden inme listelerle siyaset yapılmaya çalışılması benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın inandığı doğrularla örtüşmemektedir.

Belediye meclis üyeliklerinde genç ve kadın arkadaşlarımızın yeterince temsil edilmediğini bir kez daha üzülerek gördük” dedi.

Özdemir’in açıklaması şöyle:

“Kamuoyuna Duyurulur

Ülkemizin zor şartlarda bulunduğu bir dönemde İYİ Parti Antalya İl Gençlik Kolları Yönetimi olarak 17 Kasım 2018 de görev aldık. Kısa süre içerisinde 15 ilçemizde teşkilatlandık. Bu sırada bizlerin babaları fabrikatör, iş adamları değil, devlet memuru,

esnaf, işçi, olduğu için siyasi faaliyetlerimizin yanında mesleklerimizi de icra ettik, yeri geldi okullarımızdan geri kaldık, yeri geldi mesleklerimizi aksattık yeri geldi sosyal hayatımızdan feragat ettik ama asla şikayet etmedik.

Biz, Cumhuriyetimizin aydın, yarınlara umutla bakan ve Mustafa Kemal Atatürk gibi Cumhuriyetin geleceğini gençlere emanet etmiş bir liderin evlatları olarak; okulundan, ailesinden, işinden, sevdiklerinden feragat eden ve her türlü olumsuzluğa karşı

görev bilinciyle siyaset yapmaya çalışan bir grup genç olarak, parti gençlik kollarının sadece bayrak ve afiş asma görevini yapan bir teşkilat olmadığına inandık. Fakat görev yaptığımız süre içerisinde şunu gördük ki;

milletvekilliği adaylığı sırasında yapılan hatalar, belediye meclis adaylığı listelerinin YSK’ya bildirilmesiyle devam etmiştir.

Bir yandan gençlerin ve kadınların oyuna talip olup öte yandan hiçbir fikrimiz alınmadan tepeden inme listelerle siyaset yapılmaya çalışılması benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın inandığı doğrularla örtüşmemektedir.

Belediye meclis üyeliklerinde genç ve kadın arkadaşlarımızın yeterince temsil edilmediğini bir kez daha üzülerek gördük.

Bizler şuna inanıyoruz ki, % 1 oy alsak da siyaset inanılan ilkeler ve söylenen sözler çerçevesinde yapılmalıdır. Bu partinin gerçek sahibi biz gençler olacaksak eylem ve söylemlerin aynı nitelikte olması gerekmektedir.

Biz siyaseti makamlara çıkmak değil, gönüllere girmek için yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Öncelikle ifade etmek isterim ki, görev yaptığım süre içerisinde, Türk Milletine umut olan İYİ Partinin bir parçası olmaktan onur duydum. Seçim sürecinde hem İl başkanımızın elini rahatlatmak hem de üzerimize aldığımız sorumluluk gereği

inandığımız doğrular çerçevesinde yönetim kurulu olarak istifa ediyoruz. Partimizin yerel seçimlerde başarılı olması için azimle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen İl Başkanı Ahmet Aydın, Doç.Dr. Fatih Doğrucan, Doç.Dr.Ayşegül Doğrucan ve Vahap Yılmaz hocalarıma sonsuz teşekkürü bir borç bilirim”

yukarı çık
0
Paylaşım