Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Konuşan Emekli Sen Başkanı Baysülen: Hükümet Çalışanlara Kazık Atıyor

Antalya’da Konuşan Emekli Sen Başkanı Baysülen: Hükümet Çalışanlara Kazık Atıyor

DİSK’e bağlı Emekli Sen Antalya Şubesi dayanışma ve birlik kahvaltısında buluştu. Toplantıda konuşan DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Veli Baysülen, hükümetin enflasyon oranını düşük göstererek yapılacak maaş ayarlamalarında hükümetin kendi çalışanına kazık attığını söyledi.

Emekli Sen Antalya Şubesi tarafından düzenlenen dayanışma ve birlik kahvaltısı toplantısı yoğun bir katılımla Teneffüs Park’ta gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Belkis Özgen kendi yazdığı bir şiiri okudu.

Gelenlere hoş geldin dedikten sonra mikrofona gelen Emekli Sen Genel Başkanı Veli Baysülen ülkede emeklilerin durumunu, maaş sorunlarını ve krizin faturasının emekçilere çıkarmaya çalışan AKP hükümetine sert sözlerle yüklendi.

Baysülen toplantıda yaptığı konuşmada: “Bu ülkede 12.5 milyon emekli yaşıyor. Bu emeklinin büyük bir bölümü 4 kişilik ailenin sadece mutfak giderleri karşılığı olan asgari ücretin altında yaşıyor. Emekliler işsizlerden sonra en mağdur kesim” dedi.

Baysülen konuşmasına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı bir konuşmasında asgari ücretin atında ücret alan emekli yok dedi. Bu doğru değil. 5.54 milyon emekli asgari ücretin altında aylık alıyor, bunların 2 milyonu da 1000 liranın altında aylık alıyor.

Bunu söyledikten sonra cumhurbaşkanı, yandaş gazetelere şu haberi yazdırdı; Bin liranın altında aylık alan emeklilerin aylıkları bin liraya çıkartılacak. Hani asgari ücretin altında aylık alan yoktu bu ülkede?

Peki, bin liranın altında aylık alanların aylıklarını nasıl bin liraya çıkaracaklar? Onu açıklayayım da görün. Önümüzde 31 Mart 2019’da seçim var. Malum Antalya’yı yeniden almaları gerekiyor. Antalya’da da güçlü bir emekli potansiyeli var.

Ülkenin her kentinde emekli var. Bunların sayısını ikiyle, üçle çarparsanız önemli bir seçmen sayısı çıkıyor. Onun için emeklilerin ağızına bir parmak bal çalmak önemli.

Bin Liranın Altında Maaş Alanlar Yine Bin lira Alacaklar

TBMM’nde bekleyen bir torba yasa var. O torbada olan 19. Maddeye bir ek ekleyecekler. Ona göre SGK’nın aylıklarını arttırmayacak, hazineden para aktaracaklar, onu ek ödeme olarak verecekler.

Yani yılbaşından sonra 700 lira maaş alan emeklinin maaşı bin lira olmayacak, 770 lira olacak. Yani kısacası zam almayacak. Belki iki yıl, belki de üç yıl zam alamayacak. Yine 100 lira almaya devam edecek.

Gördünüz mü Oyunu?

Ülkemizde var olan ekonomik kriz, Antalya’da tarımı ve turizmi batıran, Karadeniz’de fındığı, şeker fabrikalarını kapatarak şeker üretimini batıran bu hükümetin uyguladığı üretimsiz ekonomik politikadır.

Bu ülkenin üretimi bitmiştir. Ülkenin milyonlarca lirası betona gömülmüştür.

Enflasyon oranının açıklanmasında doğru bilgiyi veren müdürü görevden alacaksın, sonra da enflasyonu düşük göstereceksin. Niye? Çünkü Kasım-Aralık’ta maaşlardaki artış oranını düşük tutmak için. Bu ülkede herkes tehdit altında.

Anadolu’da kurulmuş tetikçi dernekler Fatih Portakal için suç duyurusunda bulunuyorlar. Bunlardan korkacak mıyız? Elbette korkmayacağız.  

Yerel Seçimler Çok Önemli

Önümüzde yerel seçimler var, çok önemli. Gerçi son seçimlerde de çok önemli dedik ama bu seçim gerçekten çok önemli. Çünkü tek adam rejimini yerelde sağlama alıp almayacağını belirleyecek bir seçim.

Onun için bu seçimi yerelde demokrasi şölenine dönüştürmek gerekiyor.

Bu ülkede demokrasiyi asgari normlarda bile isteyen herkesin güç birliği yapılmalı. Sandıkta birliği oluşturmak ve oluşacak demokrasiyi Ankara’ya taşımak gerekiyor"

yukarı çık
0
Paylaşım