Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Kadınlar Konyaaltı’na CHP’den Kadın Aday İstiyor

Antalya’da Kadınlar Konyaaltı’na CHP’den Kadın Aday İstiyor

CHP’li bir grup kadın, Perge'de yaşamış dünyanın ilk kadın belediye başkanı Plancia Magna'dan yaklaşık 1900 yıl sonra kentte yeniden kadın belediye başkanı görmek istediklerini ifade etti. İl Başkanı Kumbul’u ve İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci’yi ziyaret eden kadınlar,

Konyaaltı’nda kadın aday taleplerinin genel merkeze iletilmesini istedi.

CHP üyesi bir grup kadın,  ‘Konyaaltılı Kadınlar Platformu’ başlığı altında bir araya gelerek, Konyaaltı Belediye başkan adayının kadın olması hususunda görüşmek üzere CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’u ziyaret etti.

Yerel seçimler öncesi Konyaaltı Belediye Başkan adaylığı için 17 aday başvuruda bulunurken, bunlardan 3’ü kadın. Konyaaltı ve Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis Üyesi Cansel Tuncer Çevikol,

5 yıla yakın Manavgat Belediyesi'nde başkan yardımcılığı yapmış mimar Sebahat Çevik ve doktor Sevgi Doğan, Konyaaltı’nın kadın adayları.

Konyaaltılı kadınlar ilk önce CHP İl Kadın Kollarını ziyaret etti. Burada İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci’ye kadın adayların desteklenmesi yönünde yaptığı çalışmalara teşekkür edildi.

Temsiliyette kadınların daha çok yer alması yönünde kadın kollarının yürüttüğü çalışmalarda “Kadının Mührü Var” kampanyasının etkili olması ve yerel seçimlerde kadınların daha çok temsiliyette yer almasını isteyen kadınlara Deveci destek verdi.

Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından başlatılan temsiliyette kadınların yüzde elli yer almasını hedefleyen kampanyanın Antalya’da da yankı bulması ve sonuç alınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Konyaaltı’nda Kadın Aday İstiyoruz

Platform sözcüsü Hatem Küçükemiroğlu,  Konyaaltı’nda kadın nüfusunun ağırlıkta olduğunu hatırlatarak, ilçede kadın belediye başkan adayı görmek istediklerini bildirdi.

Sahada yapılan çalışmalarda vatandaşın kadın belediye başkanı görme arzusunun yok sayılamayacağını ifade eden Küçükemiroğlu, yerel seçimler öncesi Konyaaltı’ndan belediye başkan adaylığı için başvuru yapan 3 kadın adayın

kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.  Küçükemiroğlu, 3 kadın adaydan birinin değerlendirileceği ümidi taşıdıklarını belirterek, Başkan Kumbul’dan bu isteklerini genel merkeze iletmesini talep etti.

Konyaaltı’nda Kadının Mührü Var

CHP’nin Türkiye genelinde ‘Kadının mührü var’ sloganıyla 5 Aralık’ta düzenlediği yürüyüşlerin siyasette temsiliyet noktasında karşılık bulması gerektiğine inandıklarını ifade eden Küçükemiroğlu, şöyle konuştu:

“Biz Konyaaltılı kadınlar olarak ilçemizde kadın belediye başkanı görmek istiyoruz. Konyaaltı’nda kadının mührü var demek istiyoruz. Sizlerin bize destek olacağını biliyoruz ve bu talebimizi genel merkezine iletmenizi istiyoruz.”

Talebi Genel Merkeze İleteceğim

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Antalya’dan bir kadın belediye başkanı görmek istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Dünyanın ilk kadın belediye başkanı belediye Plancia Magna Antalya’dan, biliyorsunuz. Umarım Antalya’dan bir kadın belediye başkanı bu dönem çıkartırız. Bu talebinizi genel merkeze ileteceğim.

Zaten genel başkanımız da kadın temsiliyeti konusunda hassas davranıyor. Gözümüzün incisi Konyaaltı’ndan bir kadın belediye başkanı çıkarmak bizi onurlandırır.”

yukarı çık
0
Paylaşım