Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Hayvanlar İçin Mama Ve Mama Kabı Dağıtıldı!

Antalya’da Hayvanlar İçin Mama Ve Mama Kabı Dağıtıldı!

Antalya’da, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında bedava mama, su ve mama kabı dağıtıldı. Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Kepez İlçesi Sakarya Bulvarı'ndaki Şehitler Parkı'nda etkinlik düzenledi.

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'nın, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve STK'larla birlikte yürüttüğü etkinlikte sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığı arttırmak adına hayvanseverlere ve öğrencilere su ve mama kabı ile mama dağıtıldı.

Parka kurulan stantlarda hayvanları korumak adına yapılması gerekenlerin yazılı olduğu broşürler de dağıtıldı. Toplantıda konuşan Antalya Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, kendisinin de bir hayvansever olduğunu vurguladı.

Hayvanların konuşamadığı ve düşünemediği için yaşama hakkının elinden alınmasının ya da kötü şartlarda yaşamaya mecbur bırakılmasının doğru olmadığını belirten Büyükata, "Türkiye'nin her yerinde bugün bu toplantılar farkındalık olsun diye yapılıyor. Ancak bu sadece bugün yapılmamalı tüm yıla yayılmalıdır.

Devletimiz çıkardığı yasalarla hayvanlara kötü davrananlara ciddi yaptırımlar ve para cezaları getirmiştir. Hayvanlar konuşamaz ama bir bakışıyla çok şey anlatır. Hayvanlar bizi anlıyor insanı, hayvanı canlı olan her şeyi sevmek lazım.

Devletimiz hayvan haklarına bakış açısında epey yol katedildi. Bunu 40 yıllık bir idareci olarak söylüyorum" dedi.

Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Saygılı ise hayvanların yaşama hakkına değindi. Sirk hayvanlarından, şehirlerde yaşayan hayvanlara kadar tüm hayvanların korunması gerektiğini belirten Saygılı, “Laboratuvarlarda, maymun ve tavşanların elleri ayakları bağlanıp gözlerine ilaç damlatılıyor.

Günlerce o ilaca verilen reaksiyon izleniyor. Bunu düşünebiliyor musunuz? Bu tür uygulamaların kaldırılması gerekir. Bu türden uygulamalar bizde de hayvanseverlerin ve STK'ların tepkisiyle kaldırıldı" dedi.

Candostlar Derneği Başkanı Arife Yanık ise yaptığı konuşmada hayvanlarında bir can taşıdığını ve insanlarla aynı ortamda yaşama hakkı olduğunu söyledi.

Dünyanın sadece insanlara ait olmadığını ve sahipsiz sokak hayvanı olmadığını belirten Yanık, “Sokaklarda yaşayan hayvanların sahibi bizleriz. Hayvanlara bir kap su ve mama verme bilinci yayılmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlara su ve mama kabı ile mama dağıtımı yapıldı. Plastik kaplara hayvanseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Bazı hayvanseverlerin toplantıya köpekleriyle katılması dikkati çekti.

HAYVANSERVLERDEN ÇAĞRI

Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu Basın Sözcüsü Şebnem Ebinç ve bir grup hayvansever de Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Muratpaşa Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevi'ni ziyaret etti.

Merkezde bakımı yapılan hayvanlar hakkında bilgi alan grup adına basın açıklaması yapan Şebnem Ebinç, hayvan hakları konusunda toplumsal duyarlılık çağrısı yaptı.

Pek çok hayvanın tecavüze uğradığını, aç bırakılıp işkence edilerek öldürüldüğünü ifade eden Ebinç, hayvanların korunması konusunda yasalların işletilmesini istedi.

yukarı çık
0
Paylaşım