Menu
RSS

Antalya'da 'Emzirme Haftası' Kutlandı

Antalya'da 'Emzirme Haftası' Kutlandı

Dünya Emzirme Haftası, Atatürk Devlet Hastanesi Perge Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanılan Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hafta dolayısıyla Atatürk Devlet Hastanesi Perge Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni doğum yapan anneler ziyaret edildi, çiçek ve emzirme önlüğü dağıtıldı. Gerçekleştirilen etkinliklerde bebek ve anne sağlığı açısından emzirmenin önemine değinildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen kutlama programına Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir ve hastane yönetimi de katıldı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, her yıl 1-7 Ekim tarihlerinin 'Emzirme Haftası' olarak kutlandığını hatırlattı. Konunun önemine dikkat çekilmesi, toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli aktiviteler yapıldığına değinen Prof. Dr. Yılmaz, "Sağlık Bakanlığı, çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, bebek ve çocuk ölümlerinin önlenmesi için diğer çocuk sağlığı programlarına paralel olarak 1991 yılından itibaren 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı' yürütülmektedir.

Program başlangıcından bugüne 1065 'Bebek Dostu Hastane' sayısına ulaşılmıştır. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk, Serik, Alanya, Gazipaşa, Manavgat, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Finike devlet hastaneleri 'Bebek Dostu Hastanelerdir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım