Menu
RSS

Antalya’da Emniyet ‘Çiçekleri Soldurmayalım’ Projesini Sürdürüyor

Antalya’da Emniyet ‘Çiçekleri Soldurmayalım’ Projesini Sürdürüyor

“Çiçekleri Soldurmayalım” projesi kapsamında risk altında bulunan çocuklara yönelik çeşitli mesleki eğitim kursları veriliyor. Antalya’da risk altında bulunan çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması, mesleki beceri ve iş imkânı

verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla, Emniyet Müdürlüğümüz tarafından “Çiçekleri Soldurmayalım” isimli projeli çalışması başlatılmıştı.

Proje kapsamında tespit edilen çocuk ve ailelerine yönelik öncelikle, Fabrikalar Mahallesinde bulunan atölyelerde Aşçı Yardımcısı, Pastacı Yardımcısı, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Ön Büro Elemanı, Saç Bakımı ve Yapımı mesleki eğitim kursları 90 kursiyerle 01 Mart günü eğitimlere başlandı.

Ayrıca 20 kursiyerle “Fayans, Seramik ve Karo Döşemecisi ” mesleki eğitim kursu 21 Mart tarihinde başlatıldı. Kursiyerlerin zaruri giderleri ve SGK primleri İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından sağlanıyor.

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, kursu tamamlayan çocuklara kendiişlerini kurmaları için mesleki anlamda kullanabilecekleri malzeme çantalarının ise Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından verileceği bildirildi.

Mesleki kurslara devam eden çocukların, sosyalleşmesi, kişilik gelişimlerine destek olmak, moral ve motivasyonlarını arttırmak, manevi duygularını, sevgi ve saygı kavramlarını daha iyi anlamaları amacıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından, çeşitli faaliyetler düzenlenmekte. (Gezi, Sinema, Tiyatro, Spor ve Piknik vb.) 

Ayrıca zararlı alışkanlıklarından ve madde kullanımından uzak durmaları amacıyla Psikolog ile birlikte belirli aralıklarla görüşmeler yaptırılarak madde bağımlılığı bulunan çocukları Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezinde tedavileri yapılıyor

Antalya Emniyet Müdürlüğü yürüttüğü “Çiçekleri Soldurmayalım” projesi kapsamında “Fayans, Seramik ve Karo Döşemecisi ” kursu ile, dezavantajlı gurupta yer alan çocuklarının suça-suçluluğa uzak, suçtan zarar görmeye karşı duyarlı bireyler olarak yetişmelerinin sağlanacağı, bu çocukların toplumda bir statü kazanarak sosyal ve kültürel yaşama dâhil olmasının, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerinin sağlanması amaçlıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım