Menu
RSS

Antalya’da Dünya Çevre Günü Büyüknohutçu Çiftine Adandı

Antalya’da Dünya Çevre Günü Büyüknohutçu Çiftine Adandı

Antalya’nın Finike İlçesi'nde taş ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve 9 Mayıs'ta Kızılcık Yaylası'ndaki dağ evlerinde öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin gerçek katillerinin yakalanması ve cinayetin tüm sorumluların ortaya çıkarılması için 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde doğaseverler bir araya geliyor. 

Yaşam Savunucuları adı altında çok sayıda çevre örgütü ve doğasever adına yapılan açıklamada, 5 Haziran saat 12.30'da Balmumcu'daki İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

2017 Dünya Çevre Günü'nün Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftine adandığı da kaydedilen açıklamada, “Antalya Finike'de 9 Mayıs 2017 günü katledilen yaşam savunucusu dostlarımız Aysin Büyüknohutçu ve Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun gerçek katillerinin yakalanması ve cinayetin tüm sorumlularının ortaya çıkarılması için bu kez Dünya Çevre Günü'nde buluşuyoruz.

Bu yıl Dünya Çevre Günü'nü Ali ve Aysin Büyükohutçu'nun anısına adıyor, Türkiye'nin her yanında doğaya ve yaşam savunucularına yönelik devam eden saldırıların son bulmasını istemek için İstanbul İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde biraraya geliyoruz.

Bu karanlık cinayetin gerçek faillerinin ortaya çıkarılması için seslerimizi tekrar birleştiriyoruz.

Ali Ulvi ve Aysin'in mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadeleyi devralıyoruz" denildi.

yukarı çık
0
Paylaşım