Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Cumhuriyet Kadınları Öğretmenlerle Kahvaltıda Buluştu

Antalya’da Cumhuriyet Kadınları Öğretmenlerle Kahvaltıda Buluştu

Cumhuriyet Kadınları Derneği Muratpaşa Şubesi, Engelsiz Kafe’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kahvaltı düzenledi. Etkinlikte konuşan Başkan Şükran Akkaya “Bu gün öğretmenleri için tarihi kutlama değil, öğretmenlerimizin sorunlarını konuştuğu gün olmuştur” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Kadınları Derneği Antalya Şubesi, Engelsiz Kafe’de kahvaltı düzenlendi. Etkinliğe CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin,

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Muratpaşa ve Konyaaltı Kadın Kolları Başkanları, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Cansel Çevikol Tuncer, CHP Antalya eski Milletvekilleri,

Ünlü iş adamı Hasan Ünal, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Ayla Yüksel, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, STK başkanları, dernek başkanları ve çok sayıda CHP Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı ve öğretmen katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhuriyet Kadınları Derneği Muratpaşa Şube Başkanı Şükran Akkaya, “Öğretmenler şüphe yok ki sonuz saygı görmelidir. Ancak bu gün öğretmenlerimizin bu saygıyı gördükleri söylemek pekte mümkün değildir.

Başöğretmen Atatürk’ün Cumhurbaşkanı bile öğretmenlerden sonra gelir anlayışıyla inşa ettiği eğitim sistemimizin, bu gün öğretmenleri için 24 Kasım tarihi kutlama değil, öğretmenlerimizin sorunlarını konuşma günü olmuştur” diye konuştu.

Atanamayan Öğretmenler Ordusu Oluştu

Türkiye’de atanamayan öğretmenler ordusu olduğunu dile getiren Başkan Akkaya, “Mezun olan öğretmen adayların, atanamayan öğretmenler ordusu oluştu. İşsizlikten bunalan öğretmenlerimiz, asgari ücret düzeyi bir parayla sözleşmeli öğretmenlik yaptığını görmekteyiz.

Bu gün öğrencisi ve öğretmeniyle birçok sorunun yaşandığı bir eğitim sistemiyle maalesef her gün daha ağır sorunlarla karşılaşmaktayız.

Bir yandan görevleri başında olan öğretmenler ve onların sorunları, bir yandan da büyük bir onurla seçtiği mesleği yerine başka işler yapan öğretmenler var. Eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve öğretmenlerin yaşam kalitelerini attırmak için düzenlemeler yapılmalı” ifadelerine yer verdi.

Öğretmenlerimiz Artık Gerçek Öğretmen Değil

Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Ayla Yüksel, eğitimin handikaplarının olduğunu belirterek, “Bu programa hepimizin ihtiyacı var. Hayatımı eğitime adayan bir insanım.

Ancak Atatürk’ün eğitime getirdiği ilkeler bu gün ne yazık ki din eğitimine dönüştürülmüş ve hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz için büyük handikaplar yaratıyor.

Öğretmenlerimiz artık gerçek öğretmen değil. Ücretli öğretmen, kadrosuz ve kadrolu olmak üzere ne yaptıklarını bilmeden, savrulmaktadır. Bu meslek bir sanatkarlık mesleğidir” şeklinde konuştu. Programın sonunda öğretmenlere plaket verilirken, özel çocuklarda şarkı söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım