Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Çizgi Roman Kütüphanesine Yoğun İlgi

Antalya’da Çizgi Roman Kütüphanesine Yoğun İlgi

Antalya’nın Manavgat İlçesi'ndeki Halk Kütüphanesi'ne içerisinde 1100 kitabın bulunduğu Çizgi Roman Kütüphanesi oluşturuldu. Aralarında klasiklerin de bulunduğu çizgi romanlar yoğun ilgi görürken, özellikle Japon çizgi romanları öğrencilerin ilgisini çekti. 

Manavgat Halk Kütüphanesi'nde geçen mart ayında aralarında dünya klasiklerinin de bulunduğu çizgi romanlardan oluşan 'Çizgi Roman Kütüphanesi' adıyla ayrı bir bölüm oluşturuldu. Raflara yerleştirilen yaklaşık 1100 çizgi roman kitabının bulunduğu bölüm özellikle öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Yakın çevresinde 2 Anadolu Lisesi, 2 teknik ve meslek lisesi, imam hatip lisesi, ortaokul ve ilkokul bulunan Halk Kütüphanesi'nde öğrenciler en çok Japon çizgi romanlarını okuyor. Çizgi Film Kütüphanesi'nde, aralarında klasikler, Türk, Japon ve değişik ülkelerin çizgi romanlarıyla birlikte 700'ü Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen olmak üzere 1100 civarında kitap bulunuyor.

ÖĞRENCİLER İLGİ GÖSTERİYOR

Kütüphane Müdürü Hidayet Oktay, 2 bin metrekarelik kapalı alanda, 32 binden fazla kitapla hizmet verdiklerini anlattı.

Okullar bölgesinde oldukları için öğrencilerin kütüphaneye büyük ilgi gösterdiğini, Türkiye'de orta yaş üzeri insanların yüzde 80'inin okuma alışkanlığını çizgi romanlarla edindiğini aktaran Oktay, biraz nostalji biraz da bu alışkanlığı genç nesillerin de kazanmasını istedikleri için Çizgi Roman Kütüphanesi kurmaya karar verdiklerini belirtti.

JAPON ÇİZGİ ROMANLARINA İLGİ BÜYÜK

Bir yıl önce konuyu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bildirdiklerini, onların da yardımcı olduğunu kaydeden Hidayet Oktay, "Bu yıl Kütüphane Haftası'nda 1100 kitapla Çizgi Roman Kütüphanesi diye adlandırdığımız ama şimdilik çizgi roman bölümü diye tanımlayabileceğimiz kütüphanemizi açtık.

Açmamızla birlikte gençlerimizin, özellikle çocuklarımızın Japon çizgi romanlarına ilgisini gördük. Birinci hafta kitaplarımız neredeyse yarıya indi. Öğrenciler birbirlerinden duyarak sabahın erken saatinde kütüphanemize gelip, çizgi romanları aldı. Sanırım bütün kitapları okudular ki son zamanlarda biraz okur kitlemiz azaldı" dedi.

70-80'LERİN ÇİZGİ ROMANLARINI ARIYORUZ

Çizgi roman kütüphanesinde bulunan kitapların tamamının öğrenciler tarafından birkaç defa okunduğunu aktaran Oktay, "Kitaplarımız sürekli azalıyor. Bizim amacımız daha çok günümüzün güncel çizgi romanları olduğu gibi nostaljik açıdan baktığımız zaman 1970'lerin, 1980'lerin çizgi romanlarını arıyoruz.

Bunlara ulaşamadık. Bu konuda duyarlı vatandaşımızdan yardım bekliyoruz. Ellerinde böyle çizgi romanları kütüphanemize gönderirlerse bizler de bunları bütün halkımızın kullanımına sunarız" diye konuştu.

Hidayet Oktay, Çizgi Roman Kütüphanesi'nin açılışından sonra annelerin okuma alışkanlığı kazansın diye kütüphaneye gelerek çocuklarını üye yaptırdıklarına da vurgu yaptı.

yukarı çık
0
Paylaşım