Menu
RSS

Antalya’da CHP'li Kadınlardan Milletvekillerine Dilekçe: Bu Yasa Geçmesin!

Antalya’da CHP'li Kadınlardan Milletvekillerine Dilekçe: Bu Yasa Geçmesin!

CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları imamlara nikah yetkisi verilmesini protesto etmek amacıyla AK Parti ve MHP'li Milletvekillerine dilekçe gönderdi. CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Omca Coşarcan Kaya ve beraberindeki kadınlar Nüfus Hizmetleri Kanununda

Değişiklik Tasarısı'na tepki göstermek için AK Parti ve MHP'li Milletvekillerine dilekçe gönderdi.

Kızıltoprak PTT Şubesinde toplanan Muratpaşa İlçe Kadın Kollarına mensup yaklaşık 100 kadına, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ve CHP İl Kadın Kolları Nilüfer Deveci'de destek verdi.

İmamlara nikah yetkisinin verilemeyeceğini belirten CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Omca Coşarcan Kaya, "Tasarıyı hazırlayanlar bize sormadan hayatlarımız ile ilgili kararlar alıyor. Kadınlar olarak itiraz edilyoruz" dedi.

Laiklik vurgusu

CHP Kadınlar tarafından milletvekillerine gönderilen dilekçede ise "Meclis Alt Komisyonu'nda görüşülerek kabul edilen "Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi; Anayasa'ya, Laiklik ilkesine ve Medeni Kanun'a aykırıdır.

Kadınların Medeni Kanun ile elde ettiği hakların ortadan kaldırılmasının önünü açacak, çocuk yaştaevliliklere imkan sağlayacak bu tasarıyla medeni hakların kullanılması yetkiside din görevlilerine devredilerek laik ilkesine aykırı bir durum yaratılmış olacaktır.

Bu gerekçelerle teklifin Genel Kurul gündemine alınmamasını ve bütünüyle geri çekilmesini talep ediyorum" ifadelerine yer verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım