Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Başkan Karataş'tan 'Çelik' Uyarısı

Antalya’da Başkan Karataş'tan 'Çelik' Uyarısı

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Türkiye'de çelik üretimi artmasına rağmen fiyatların sürekli yükselmesinin sektörü olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, bu yıl 12'ncisi Sheraton Grand İstanbul Ataşehir'de düzenlenen SteelOrbis Çelik Konferansı'na katıldı. 500'ün üzerinde sektör temsilcisinin katıldığı konferansın olumlu geçtiğini belirten Karataş, "Dünyada çelik piyasalarındaki rahatlama Türkiye'ye de malzeme temini yönünde yansıdı.

Ülkemizde bu yıl çelik üretimi ciddi oranlarda arttı. Önceki yıllarda 1,6 milyar MT civarında gerçekleşen dünya ham çelik üretiminin bu yıl 1,86 milyar MT seviyesinde olması bekleniyor. Ancak üretimimiz tüketimimizden fazla olmasına rağmen fiyatlar devamlı yükseliyor" dedi.

Fiyatlardaki artışın yatırımları olumsuz etkileyebileceğine işaret eden Deniz Karataş, "İnşaat sektörümüzde 2.2 milyon işçi çalışmakta, 800 bin işçi de mevsimsel olarak eklenmekte. Yani toplam 3 milyon kişiye ekmek veriyoruz. Bugün yüzde 10'luk bir yavaşlama 300 bin işçinin sokakta kalması demek" dedi.

Başkan Deniz Karataş Şunları Kaydetti:

"Dünyadaki çelik üretimi ve piyasalara etkisi haliyle ülkemizi de yakından olumlu şekilde etkiledi. Bu performans olağan üstü durumlarla karşılaşılmadığı sürece ham çelik üretimimizin 36 milyon MT'i geçmesi bekleniyor. Çelikteki canlanma inşaat sektörü ve diğer tüm alanlarda kendisini hissettirecektir.

Ülkemiz sınır ülkeleri başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde yaşanan sosyo ekonomik dalgalanma, yeniden imar ve yapılaşma, nüfus oranlarındaki değişimler çelik talebini arttırıyor."

yukarı çık
0
Paylaşım