Menu
RSS

Antalya’da Atık Pil Toplayan Okullara Ödül

Antalya’da Atık Pil Toplayan Okullara Ödül

Serik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği İktisadi İşletmesi) tarafından düzenlenen atık pil toplama yarışması kapsamında Serik'te 1092 kilogram atık pil toplandı.

Serik Belediyesi'nin başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçe sınırlarındaki okulların katılımıyla 1092 kilogram atık pil toplandı. Öğrencilerin topladığı atık piller geri dönüşüm için örnek teşkil etti.

Projeyle, su kaynakları, hava ve toprağın kirletilmesinin önüne geçmek, farkındalık oluşturmak ve çocuklara çevre kirliliği konusunda bilgi verilmesi hedefleniyor. Belediye Başkanı Ramazan Çalık, en fazla atık pil toplayan okulu ödüllendirdi.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, "Büyüklerimizden aldığımızdan daha temiz bir çevreyi gelecek nesillere bırakmalıyız. Toplumdaki her ferttin bu bilinçte olması gerekiyor ki çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakalım.

Gençlerimizin çevreye bu kadar duyarlı olması gurur verici. Bu tür çalışmaların toplumun her kademesinde olmalı ve yaygınlaştırılmalı, doğal kaynaklarımızın korunmasında, tüketilmesinde ve akabinde nasıl geri dönüştürüleceği konusunda okullarımızdan başlamak üzere toplumda her yaş gurubunu bilinçlendirmeliyiz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım