Menu
RSS

Antalya’da 88 Kaçakla Yakalanan Suriyeli Organizatör Tutuklandı

Antalya’da 88 Kaçakla Yakalanan Suriyeli Organizatör Tutuklandı

Antalya’nın Manavgat İlçesi'nde 88 kaçağı yasadışı yollarla Kıbrıs Rum Kesimi'ne götürmeye çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan Suriyeli organizatör tutuklandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından önceki gün Manavgat'ın 3 mil açığında bir teknede yasadışı yollarla Kıbrıs Rum Kesimi'ne geçmeye çalışan 13'ü kadın, 41'i çocuk 88 Suriyeli kaçak yakalandı. Olayla ilgili Suriyeli organizatör A.R. jandarma tarafından gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.R. tutuklandı. Olayla ilgili 2 Türk organizatör de aranırken, şüphelilerin kaçaklardan kişi başı 2 bin dolar aldığı öne sürüldü.

Lord'un Sahibi: Sahil Güvenlik'e Yardım Ettik

Daha önce kaçakların yakalandığı açıklanan 'Lord' adlı teknenin ise Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine yardım için çağrıldığı kaydedildi.

Teknenin sahibi Selahattin Şahin, olay yerine yakın olduklarından Sahil Güvenlik ekiplerinin yardım için kendilerini çağırdığını, adı bilinmeyen teknedeki kaçakları 2 tur yaparak Side Limanı'na bıraktıklarını söyledi.

Şahin, "Böyle bir olayla hiçbir ilgimiz yok. Yıllardır bu bölgede çalışan, vatanını, devletini ve milletini seven insanlarız. Bu tip yasadışı geçişlere en başından bu yana karşıyız" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım