Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da 23 Üreticiye 35 Bin 512 Lira Ceza

Antalya’da 23 Üreticiye 35 Bin 512 Lira Ceza

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaş meyve ve sebzede kalıntı izlemeye yönelik çalışmalarına devam ederken, bu kapsamda 2016 yılının ilk 6 ayında alınan 975 numuneden yüzde 2,3'ünde kalıntı yönünden olumsuzluk saptandığı, 23 üreticiye 35 bin 512 lira para cezası uygulandığı belirtildi.

Yüzde 2,3'ü Olumsuz

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaş meyve ve sebzede kalıntı izlemeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda 2016 yılı itibariyle 975 numune alındığı belirtilirken, 952 numunenin sonucunun olumlu, 23 numunenin sonucunun ise olumsuz geldiği kaydedildi. Buna göre alınan numunelerin yüzde 2,3'ünün kalıntı yönünden olumsuz olarak değerlendirildiği ifade edildi.

23 Üreticiye Ceza

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği 23 üreticiye 35 bin 512 Türk Lirası para cezası uygulandığı açıklandı.

Türkiye'de üretilen taze meyve ve sebzelerde pestisit kalıntısının önlenmesi için tarladan sofraya gıda güvenilirliği yaklaşımı doğrultusunda üretim alanlarında, hallerde ve satış noktalarında pestisit kalıntı denetimlerinin sürdürüldüğü kaydedildi.

Pestistis Nedir?

Pestisit, zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. Pestisit, kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir.

Zararlı organizmalar, insanların besin kaynaklarına, mal varlıklarına zarar veren, hastalık yayan böcekler, bitki patojenleri, yabani otlar, yumuşakçalar, kuşlar, memeliler, balıklar, solucanlar ve mikroplar olabilir.

Her ne kadar pestisitlerin kullanılmasının bazı yararları olsa da insanlar ve diğer hayvanlar için potansiyel toksisiteleri nedeniyle bazı sorunlar da yaratabilir.

yukarı çık
0
Paylaşım