Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da 200 Lira İçin Anlaşmazlık Cinayeti

Antalya’da 200 Lira İçin Anlaşmazlık Cinayeti

Antalya’da 19 yaşındaki Sedat Çolak'ın ölümüyle sonuçlanan kavganın, Mansur Eliballı ile Mehmet Çot arasındaki 200 liralık alacak- verecek anlaşmazlığından kaynaklandığı ileri sürüldü. Antalya'da 12 Şubat günü öğle saatlerinde yaşanan olayda Mehmet Çot,

alacak verecek anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı Mansur Eliballı ile kavga etmeye başladı. Kavgaya Mansur Eliballı'nın yanındaki Sedat Çolak da katılınca çevredekiler tarafları ayırdı.

Olaydan sonra Mansur Eliballı, Sedat Çolak'ın kullandığı motosikletle olay yerinden ayrıldı. Kavgadan sonra yanına tüfek alan Mehmet Çot, eşi Selvinaz Çot ile birlikte yola çıktı.

Yolda karşılaştığı kuzeni Erkan Kuzuyu da alan Mehmet Çot, Yeşildere Mahallesi Muhtarlığı önünden geçerken Sedat Çolak ve Mansur Eliballı ile tekrar karşılaştı.

Bunun üzerine taraflar arasında tekrar tartışma çıktı. Otomobilindeki tüfeği alan Mehmek Çot, ateş edip aracına binerek olay yerinden kaçtı. Sırtından vurulan Sedat Çolak yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra tutuklanan Mehmet Çot hakkında Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasına, öldürülen Sedat Çolak'ın yakınlarından katılan olmadı. Avukatı Erman Yüksel Keskin ile birlikte duruşmada hazır bulunan Mehmet Çot, “Bu olaydan bir ay kadar önce Mansur Elibol ile içmeye gitmiştik.

Hesabı yarı yarıya ödeyecektik. Ancak kendisi parası olmadığını söyledi. Benden 200 lira aldı. Bu parayı ödemediği için aramızda husumet oldu. Sedat Çolak ise benim çocukluk arkadaşımdı.

Evleri babamın evinin bulunduğu çıkmaz sokaktaydı. Sokaktan aracıyla hızlı geçtiği için olaydan bir hafta önce kendisiyle tartışmamız olmuştu. Ancak bir husumetimiz yoktu" dedi.

KASTEN ARACIMA ÇARPTI

Kullandığı araçla Yeşildere Muhtarlığı önünden geçerken karşıdan Sedat Çolak'ın kullandığı, arkasında da Mansur Eliballı'nın olduğu motosikletle karşılaştıklarını söyleyen Çot, “Sedat Çolak motosikletle gelip aracıma çarptı. Çarpma sonucu aracımın farı kırıldı. 

Motosikletin arkasındaki Mansur Eliballı da bana küfretti. İkisi de motosikletten inmişti. Ben küfürleri kaldıramadım. Olaydan yarım saat kadar önce de Mansur beni evimin önünde dövmüştü.

Bu nedenle şoför koltuğunun altındaki tüfeği aldım. Amacım korkutmaktı. Havaya doğru kaldırdığımda tüfek ateş aldı. Yaşanan ilk olaydan sonra öldürmek için tüfeği yanıma almış değilim" dedi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

yukarı çık
0
Paylaşım