Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya CKD Muratpaşa Şube Başkanı Akkaya: Kadınlar Yok Sayılıyor

Antalya CKD Muratpaşa Şube Başkanı Akkaya: Kadınlar Yok Sayılıyor

Cumhuriyet Kadınları Derneği MUratpaşa Şube Başkanı Şükran Akkaya, 8 Mart nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Dünya kadınlarının yüzyıllardır süren dayanışma, direnme, isyan ve mücadelesinin en önemli günüdür 8 Mart. 

Günümüzde yaşanan olaylar nedeniyle 8 Mart Dünya kadınlar gününün kutlama değil ancak anma günü olabileceğini düşüncesindeyim. Türk Kadınları olarak hak hukuk adalet diye haykırdığımız bu günlerde güvendiğimiz layık demokrasiyi savunan

Atatürk ilkelerine bağlı sandığımız siyasi partiler de bile haklarımızın gasp edildiğini görüyoruz” dedi.

Akkaya Atatürk’ün partisinde Atatürk’ün kızlarının seçilemediğini ve yok sayıldığını belirterek, kadınların doğumundan itibaren mücadelenin içerisinde olduğunu belirtti. Akkaya açıklamasında şunlara değindi:  

Atatürk’ün Bizlere Verdiği Hak Gasp Ediliyor

“Türkiye de 5 Aralık 1934 yılında kadınlara dünyada ilki yaşatan Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere verdiği hakkı bu gün kullanamıyoruz. Türkiye de erkek egemenliğine boyun eğiyoruz. Son seçimlerde bunun örneğidir. Atatürk’ün partisinde Atatürk’ün kızları seçilemiyor ve yok sayılıyor.

Biz kadınlar doğduğumuz günden mezara kadar mücadele peşindeyiz. Önce evde, erkek kardeşle aynı haklara sahip olmak, sonra eşimizle aynı haklara sahip olmak, sonra iş hayatında çalışma ortamında haklarımız için mücadele veririz.

Hasbel kader birde siyasete soyunduysanız vay halinize. Siyaset kadınların neyine. Eğer başını ağrıtmak bazı durumlara maruz kalmak istemiyorsanız siyasi hayatınızı broşür dağıtmakla sınırlayınız.

Her hangi bir yere aday olmak sakın ha elinin hamuruyla bu işlere bulaşma bacım. Çünkü bunun kotası var, iftirası var yalanla dolu hazırlanmış hikayesi var, mezhebi var yönetimlere destek alamama durumu var, belediyelerin işine gelmeme durumu var.

 Değerli arkadaşlar biz kadınlar gerçekten siyaseti de ticareti de erkeklerden çok daha iyi yaparız. Çünkü bu işler zekayla alakalı. Güç le değil.

Sevgili hemcinslerim biz kadınlar birbirimizi seviyor muyuz. Bir kadın bir de erkek siyasette ya da her hangi bir alanda aday olsa bir yarışa girse desteğimiz yüzde 80 erkekten yana olur mu olmaz mı?

 Çünkü erkek kocadır oğuldur evin direğidir. İçinizde evinin direği olan bir sürü arkadaşlarımı görüyorum. Aslanlar gibi evlerinin annesi babası evinin çatisi direği olarak hayatlarını idame ettiriyorlar.

Demek ki arkadaşlar biz kadınlar çok güçlüyüz. Bir de birlik olursak birbirimizi kıskanmadan önce seversek bırakın hakkımızı almayı dünyayı değiştiririz.

Biz kadınlar ne olduğumuzu ve toplumdaki yerimizi de biliyoruz. Hatta biz olmaz isek dünya nüfusunun devam etmeyeceğini de biliyoruz. Doğuran biz üreten biz. Kurtuluş savaşında sırtında mermi taşıyan biz.  O cephede çarpışan aslanları doğuran biz.

En güzel şeyler bizim eserimiz arkadaşlar. Bu ülkenin mimarı kurucusu kadın haklarının en büyük savunucusu ve dünyada birçok ülkeden önce kadının hakkını teslim eden tek lideri yani Mustafa Kemal Atatürk’ü de bir kadın doğurdu.  Zübeyde Hanım ruhun şad olsun.  

Arkadaşlar Kadın olmak zoru başarmaktır. Her şeye rağmen var olmaktır. Engellere rağmen yürümektir, eksik olmamaktır. Fazla olmaktır. Başarmaktır.

Birbirimizi sevmek dileğiyle hepinizi sevgiyle selamlıyorum”

yukarı çık
0
Paylaşım